Teljesen véletlenül derült ki, mi történt. Ha történt valami. Angéla  vélni látott valamit, de nem tudta, mit lát. Lehet, hogy én sem tudom, mit látott. Amit látott, talán nem is fontos egyáltalán.

Angélának gyakran kell WC-re mennie, éjszaka is. A mosdó a folyosó végén van. Egy ilyen alkalommal pillantotta meg Pilar nővért egy újonnan felvett, állítólag várandós nővel.

Vannak, akik hirtelen megjelennek, aztán megint eltűnnek. Dolores nem csodálkozik rajta. Összevesznek a partnerükkel, aki gyakorta bántalmazza is őket. De két nap nyugalom után már nem bírják. Visszahúzza őket a szívük. Társfüggők. Vagy az apácák jelenlétét, a kolostor hangulatát érzik nyomasztónak. Nem való az mindenkinek. Úgyhogy jönnek-mennek.

Az új lakó tehát a kolumbiai nővérrel beszélgetett a folyosón. Angélának akkor ez nem tűnt olyan különösnek. A nővér is hajadonfőtt, hálóingben volt, nem fityulában, meg rendi ruhában. Angéla nem is ismerte fel azonnal. Aztán a nővér átadott valamit a platinaszőke, lenőtt hajú asszonynak.

Másnapra a platinaszőke lelépett. Ha Angéla összeköti a folyosói jelenettel, talán gyanúsnak találja. De nem tette. Nem is vette mindjárt észre, hogy a platinaszőke eltűnt. Egyébként a kolumbiaiak is épp aznap utaztak el.

Richárd nagyon nyugodtan reagált, mikor közöltem vele, mit figyelt meg Angéla. Sose mond el nekem mindent. Sőt, valójában alig mond valamit. Nem tudom például, véletlen-e, hogy a városnézésünk napján gyámügyesek jelentek meg az anyaotthonban. Dolores említette, hogy  az egyiknek valami gyomorbaja volt, és folyton a mosdóba rohangált. Hosszan ücsöröghetett a WC-n. Vagy egészen mást csinált. Furcsa, hogy Richárd ennyire nem aggódik a szállítmánya miatt.

Címkék: richárd dolores angéla kolumbiai nővér

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr222085512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csuri / Bariildi 2010.07.16. 14:54:28

Na, a krimi is bonyolódik, meg a magánélet is....
Ez a Ricsi egy nagyon titokzatos fószer, nem igazán tudjuk mi van a fejében, meg mi történik a kis ügyében.
Az mindenesetre nem erőssége, hogy tájékoztassa Letit...
De hogy egy apácamenedékhely WC-jében milyen dolgok történnek, hozzátéve h még a gyámügy jeles képviselője is érintett lehet...
Ejnye.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.16. 17:45:40

Azok a gyámügyesek elég gyanúsak. De az ötlet (ha tényleg Ricsi keze van a dologban) nem rossz. És abszolút törvényes:

69. § (1) A Rendőrség bírói engedéllyel [...] a súlyos bűncselekmények esetében a nyomozás elrendeléséig

a) magánlakást titokban átkutathat (titkos kutatás), az észlelteket technikai eszközzel rögzítheti;

b) magánlakásban a történteket technikai eszköz segítségével megfigyelheti és rögzítheti;

[...]

A kolostor jogi szempontból magánlakásnak minősül, a kábszercsempészés (már ha arról van szó) súlyos bűncselekmény, úgyhogy minden klappol.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.16. 17:47:07

@tiboru:

Ja, azt elfelejtettem beleírni, hogy minderről az 1994. évi XXXIV. törvény (magyarul: a rendőrségi törvény) rendelkezik.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.16. 20:52:57

@tiboru: Ezek szerint megnyugodhatunk, minden a törvényes keretek között zajlik. :) Egyébként érdekes, noha a kolostor magánlakásnak minősül (bár itt az anyaotthon miatt vmi kevert státusz lehet, vagy nem?), olvastam, h a közüzemi díjak tekintetében ipari fogyasztónak számít.
@Csuri / Bariildi: Hát, ha az igazi gyámügyes vót ... Inkább nem tenném érte tűzbe a kezem.
Gondolom, az logikus Ricsi részéről, h keveset mesél Letinek. Az ő érdekében is.

Hatis 2010.07.16. 22:08:27

Kicsit offtopic, de még mindig tartom hogy Leti nem fog kilépni: Agapé helyére kell majd valaki a rnedház élére - így Letinek lesz egy kis szabadsága, és Agapénak hátországa.

És ebben MC is közbenjár majd...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.17. 08:02:02

@Hatis: Nem példanélküli, h valaki kilép egy rendből, épp most olvastam egy szlovákiai ferences szerzetesről-papról, aki ezt nemrég tette meg, és most vmi kormányzati tanácsadó. A pasi sokkal durvább dolgokat engedett meg magának, mint Leti, nagy nyilvánosság előtt, ostorozta a feljebbvalóit, meg mindenkit, aki eszébe jutott ... Ide-oda helyezgették, és ez lett a vége, h kilépett. (Egyébként liberálisnak titulálták, biztos volt vmi oka.)
MC Ricsi miért járna közben? Szted neki érdekében áll, h Leti hosszú távon bent maradjon? Vagy csak a nyomozás idejére?

Hatis 2010.07.17. 09:16:01

@Gloria Mundi: szerintem MC fogja rávenni, hogy maradjon, mert kell neki a belső ember - a nyomozás miatt mindenképpen, hiszen egy férfi nem tud beolvadni egy női közösségbe. Azt pedig már láthattuk, hogy MC tud hatni Letire.

Másfelől, miután Agapé lett a rend főnökasszonya, majdnem biztosra veszem, hogy rövid időn belül Madridba költözik majd. Szerintem Klára nővért viszi magával, de azt nem hinném, hogy a Magyar rendház élére onnan küldene valakit - sokkal valószínűbb, hogy helyből választ valakit, és a közelmúlt konfliktuasi ellenére Leti jó választás lenne. Feltéve persze, hogy Agapé nem tudja, hogy ki akar lépni - de ez ügyben mindenképpen lesz még egy körük.

Hatis 2010.07.17. 09:17:16

@Hatis: a helyesírási hibákért elnézést kérek, még reggel van nagyon...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.17. 09:38:48

@Hatis: Lehet, h a nyomozáshoz már nem kell már itteni ember. Letivel Ricsi nem sokat tud kezdeni, ha az egész ügy nem is az ő rendjében zajlik, kivéve, ha Leti Dolorestől kér menedéket. A kolumbiai nővér egyébként valszeg csak egy megtévesztett apáca, aki hozott vmit, de nem tudta, mit. Azt a csajt kell most követniük vhogy, akinek Pilar nővér átadta a cuccot.
Ami Agapét illeti, persze, ő Madridba költözik, de helyette is választás útján lesz új tartományfőnök, nem ő nevezi ki. Tehát max javasolhat vkit a többiek figyelmébe. Leti sztem nem lenne jó választás, ahhoz nem elég simulékony, és nem elég diplomatikus. Addig tudott jó number 2 is lenni, amíg hitt az egészben. De az nagyon is lehetséges, h különböző módszerekkel megpróbálják visszatartani a kilépéstől.
süti beállítások módosítása