297. Mellvizsgálat

 2011.12.09. 14:50

Húztam-halasztottam már egy ideje, de most elmentem. Nem volt semmi panaszom, egyszerűen muszáj. Nekem főleg. Ultrahang-vizsgálat volt, nem mammográfia, ez nem fájdalmas, még csak nem is kellemetlen.

Különös, de mivel végigbeszélgettük a vizsgálat idejét, szinte megfeledkeztem arról, hogy szoronghatnék is. Egyszer sem merült fel bennem, hogy jaj, mi lesz, ha talál valamit a doktornő. Csak húzogatta a vizsgáló fejet ide-oda, és nézte a képernyőt. A gyerekéről mesélt, arról, hogy egyedülálló, az anyjával él. A kisfia cukorbeteg, ezért nem tudják ellátni a bölcsődében. Kénytelenek otthon tartani. Az anyja nélkül fogalma sincs, hogy oldaná meg a helyzetet. A gyereke apjára még csak nem is utalt. Ilyenkor tapintatlanság lenne rákérdezni, mi történt. De kimondatlanul ott lebeg köztünk. Miért nincs apa?

A doktornő megkérdezte, hogy szültem-e már, illetve járok-e rendszeresen vizsgálatra. Említettem, hogy lehet genetikai hajlamom a mellrákra. Igyekszem keveset gondolni erre, de azért eszembe jut. Minél hamarabb kellene szülnöm, azt mondta. Ha akarok gyereket. Ő se kérdezte, hogy apajelöltem van-e. Mintha ez kizárólag női döntés lenne. Lehet, hogy számára az volt.

Egyébként nem fedezett fel semmit, egészséges vagyok.

Címkék: rákszűrés mellvizsgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr143450990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.12. 21:20:53

Örülünk, hogy minden oké!

hungaryhonvéd 2011.12.12. 22:01:42

Csatlakozom! Jó hír! =)

És kell menni!

Azért talán nem kell erőből nekimenni a témának (gyermekvállalás), mert szorít az életkor, veszélyezteti az idő teltével a hajlam... Persze nem vok gyakorló szülő, nem tudom hogy is van ez, mikor jön el a pillanat. Talán pont az a lényege, hogy nem egy újabb elérendő célként kell rá gondolni! Nem szabad, hogy az legyen.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.12.14. 11:43:33

@hungaryhonvéd: Ez a nagyon nehéz ebben, h mégiscsak szorít az idő (egy nőt szorít), ugyanakkor úgy kell tennie, mintha eszébe se jutna, ugyanakkor, ha bekövetkezik, úgy kell tennie, mintha egész életében erre készült volna, ha egyszer már akart gyereket, akkor ne merjen panaszkodni, ha később alkalmatlannak érzi magát.
süti beállítások módosítása