92. Süllyedés

 2010.07.12. 08:00

Most nem tudom. Nem tudom, hogy azért vitt-e oda, mert mindent tud. Vagy, mert nem tud semmit. Nem lehet, hogy a férje ne beszélt volna rólam. Vagy ő ne beszélt volna rólam a férjének. Csak, ha nem beszélnek egymással. De ennyire? Ugyan, ezek ne beszélnének egymással? Abszurd.

Annyi biztos: én nem beszéltem neki a profról. Richárdról igen. De a profról nem. Talán, mert tartottam tőle, hogy erkölcsileg elítél. Most áldom az eszemet. Vagy az ösztöneimet. Mást viszont nem nagyon tudok áldani.

Judit túl okos ahhoz, hogy ne tudjon a férje üzelmeiről. De lehet, hogy túl okos ahhoz is, hogy szóvá tegye. Ha nem is tudja konkrétan, sejteni sejti. Kizárt, hogy ne sejtené. Nem, mintha valaki súgna neki. Az emberek nagyon diszkrétek az ilyesmiben. Éreznie kell. Vagy csak én vagyok olyan naiv, tapasztalatlan, hogy azt hiszem, ezt érzi egy nő?

Lehet, hogy sejti, de nem tudja. És nem is akarja igazán tudni. Lehet, hogy tudja. Az is lehet, hogy pontosan tudja. Sőt, névvel, címmel. Ez az, ami nyugtalanít. Elsőre. Ha Judit mindvégig tudta, mi folyik köztem és a férje között. És most képes odavinni a lakásba. És felajánlani, hogy beköltözhetek.

Lehet, hogy tesztel. Játszik velem, mint macska az egérrel. Lehet, hogy azt hiszi, én is tudtam. Pontosan tudtam, hogy ő kicsoda, és mégis megtettem. Csak látni akarja, meddig megyek el. Hogy utána lecsapjon.

Hogy fogok ebből kimászni?

Címkék: bizonytalanság tudás megcsalás judit prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr832082605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Groix · http://index.hu 2010.07.12. 08:05:58

Vagy a másik oldalról nézve a dolgot: Ha a prof csak egy kicsit is törödik a feleségével, akkor csak belenézett valaha abba a tévémüsorba, ahol a neje szerepel, és tud arról, hogy Letícia és a felesége ismerik egymást.
Ha mégsem tett semmi óvintézkedést, akkor ez leginkább arra utalhat, hogy nem tekinti veszélynek, problémának, ha a dolog kitudódik a felesége elött.
Talán eleve ki is tárgyalták egymás közt Letíciát.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 08:18:02

@Groix: Nyílt házasságra gondolsz? Ez se kizárható, persze. Azért vannak más lehetőségek is. Pl lehet olyan állapotban a házasság, h valóban alig beszélik meg, mi történik velük. Így attól, h a prof esetleg tud a két nő ismeretségéről, nem feltétlenül tud arról is, h közben barátok lettek. Az pedig valószínű, h a prof otthon nem sűrűn mesél azokról a csajokról, akikkel ki akar kezdeni.

Groix · http://index.hu 2010.07.12. 08:28:51

@Gloria Mundi:
Igen.
Vagy tényleg olyan állapotban van a házasságuk, hogy már minden mindegy.
Mert ha egyrészt a barátságról nem is tud, de az ismereteségröl igen + tartania kell Judittól, akkor vagy nem is kezd ki ebben a szituban Letíciával, vagy ha mégis, akkor valamiképp finoman úgy tereli Letíciát, hogy az ne nagyon kommunikáljon a feleséggel.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 09:45:59

@Groix: Nem feltétlen arra gondoltam, h minden mindegy. De lehet, h sokmindent nem beszélnek már meg. Vagy Judit vhogy hallgatólagosan engedi a profot kalandozni, és nem nyomoz utána. Bár ezt a prof 100%-ig nem tudhatja ... Egy házasságon belül rengeteg ki nem mondott dolog lehet.

mbenedek 2010.07.12. 09:57:38

Milyen zseniális Józsibarátot/Maunikát lehetne ebből forgatni: "A férjem megcsal egy apácával" címmel :)

klasztika 2010.07.12. 10:12:46

véletlenek nincsenek, ezt mindenki tudja..

Csuri / Bariildi 2010.07.12. 10:21:09

Ajaj, bonyolódik a dolog....
Judit eddig totál pozitív figura volt, okos, önálló, talpraesett. Sztem inkább tudja-de-nem-törődik-vele, illetve nem akarja tudni a prof kalandozásait, amolyan hallgatólagosan belenyugodott. Azt nem nézem ki belőle, h így akarja tőrbe csalni Letit, hogy majd jól leleplezze. Ehhez számítónak és bosszúállónak kellene lennie.
Persze ki tudja...
De nincs rá semmi jel, h tudná: a prof és Leti között van valami! Az egy dolog, h általában tudhat arról, h a férjecskéje nem egy angyal.
De mi van ha így is elfogadja?? Ezt valamiért mindenki kizártnak tekinti :)

Groix · http://index.hu 2010.07.12. 10:51:54

@Gloria Mundi: Jó, ezt értem, de én azt mondom, hogy nézzük a prof szemszögéböl.
Számítania kell rá (föleg, ha tényleg olyan intelligens, amilyennek Letícia láttatja), hogy ebben a felállásban a feleség meg fogja tudni, hogy ö Letíciával kever.
Az a kérdés, hogy ezt miért vállalta fel?
Pl. mert nincs mitöl tartani. De az is lehet, hogy tesztelni akarja a feleségét, hogy meddig tart ez a bizonyos hallgatólagos beleegyezés. Vagy valami okból provokálni akarja Juditot, és akkor szegény Letícia csak egy paraszt a sakkjátszmában...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 11:01:59

@Csuri / Bariildi: A bosszúálló természetet én se tudom elképzelni Juditról. De hallottam már nőkről, akik a lehető legangyalibb arccal gyűjtögették a bizonyítékokat a férjük ellen, hátha egyszer lesz rá alkalom, hogy felhasználhatják.
Egyébként nem tartom kizártnak, hogy Judit elfogadta a férjét ilyennek. Biztos nagy küzdelem árán, de ez is lehetséges.

@Groix: Nem tudom, miért gondolod, h a prof előre látta. Ha csak annyit tud, h együtt szerepeltek egy tévé-műsorban, amelyből Leti már el is tűnt időközben, és Judit nem számolt be neki arról, hogy beszélgettek is párszor, akkor nem volt mit előre látni. Ez a provokáció dolog nekem nagyon nem tűnik valószínűnek. Mi értelme lenne egyáltalán? Sztem a prof nem ilyen ember.

Groix · http://index.hu 2010.07.12. 11:41:59

@Gloria Mundi:
A provokáció nekem sem tünik valószínünek, csak végiggondoltam, hogy a nyitott házasságon kívül elvileg milyen opciók lehetnek még.

Viszont: Azért kellene elöre látnia, mert tudja, hogy Letícia részéröl ez a kaland a hivatásválság része. Ezért nem fogja azt a rendi ismerösökkel megbeszélni, és - ha esetleg meg is gyónja - nem is egy paptól fog tanácsot kérni; valakivel viszont biztos beszélni akar róla.
A profnak arra is lehet rálátása, hogy Letíciának az egyetemi vonalon sincsenek közelebbi barátnöi, úgyhogy ebböl már nem lehet nehéz kikövetkeztetni, hogy ebben a helyzetben Judit szerepe ugyancsak felértékelödhet Letícia szemében.

gabor4x 2010.07.12. 12:46:55

Süllyedés? Na, én is elsüllyedek... Benne volt a pakliban, hogy Judit a prof felesége, de akkor is le vagyok döbbenve.
Ja, és amit mi napokon át boncolgattunk, hogy akkor most Judit kije a profnak, az Letinek egy pillanat alatt leesett?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 13:01:32

@Groix: Nemtom, de a pasik olykor baromira nem gondolkodnak ennyire logikusan. Még az okosok se. :) Különben létezne a tökéletes házasságtörés. Létezik? :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 13:03:08

@gabor4x: Vhol volt már szó róla, h a kihagyásos elbeszélés szándékos. Leti sokmindent nem mond el nyilván. Vagyis sok olyan infóval rendelkezhetett Juditról is, amit nem kötött az orrunkra. Pl már rég kiderülhetett, h két lánya van és férjezett.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.12. 13:22:57

Számomra ez a kéglis történet egy nagy tanulságot hordoz:

Ha már eldöntötted, hogy félredugsz, nem szabad sajnálni a lóvét egy szállodai szobára.

A prof meg nem profi vadász, hanem sima amatőr madarász, ha ekkora buktát bírt produkálni. Hacsak nem azért vitte Letit a felesége kérójába, mert rejtett kamerákkal rögzítette is a pásztorórát.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.12. 13:28:20

@tiboru: Azért nem a felesége kérója, hanem egy kéró, amit ki akarnak adni bérbe. (Még, ha vki látja is, h odavisz vkit, legitim magyarázat, h a lakást mutogatja.) Ha a feleség adott időpontban tuti nem volt a városban, akkor nagyot nem kockáztatott. Legalább is nem hiszem, h azt kockáztatta volna, h rajtakapják. Viszont Leti számára egy szállodai szoba esetleg túl ijesztő lett volna. Túl egyértelmű. Nem hinném, h ez pénzkérdés.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.07.12. 13:46:23

@gabor4x: Kicsi a világ... - tudom, közhely:)

Nahát, még egy olyan karakán, talpraesett, helyes nőt is megcsalnak, mint Judit...

gabor4x 2010.07.12. 14:00:21

@örömlány: Mondom, hogy én is süllyedek. :)
Egyébként nem az a meglepő, hogy őt is megcsalják, hanem hogy hagyja. De várjuk ki a végét...
süti beállítások módosítása