101. Egyedül

 2010.07.28. 08:00

Odahaza nagy a csend. Odahaza. Vagyis átmeneti szállásomon, a prof és Judit lakásában. Találtam egy internet kávézót a közelben. Állást kell találnom. Bár még hivatalosan a kolostorban vagyok státusban, és felmondani nem áll szándékomban továbbra sem. De nyilvánvaló, hogy Agapé vagy az utódja el fog bocsátani. Egyelőre valami pénzkeresési lehetőség is megtenné. Richárd megígérte, hogy próbál tolmácsmunkát szerezni. Bár vannak bejáratott emberek. Sőt, ügynökségek. Hát persze. Nem hiszem, hogy ebből rendszeres jövedelmem származna.

A disszertációmat elfelejthetem. Aligha lesz módon befejezni és megvédeni. Ha a túlélésről van szó, ez igazán luxus. Sokkal földhözragadtabbnak kell lennem. A vallások összehasonlítása nem számít. Mi hasznát venné bárki is? Most bánhatom, hogy nem valami más tudományterületet választottam. Igaz, akkor a profot se ismertem volna meg. És ma nem tartanék itt.

Igyekszem nem sokat foglalkozni vele. A proffal. Igyekszem nem felidézni azt a délutánt. De abban a lakásban, abban a szobában ez lehetetlen. Néha olyan, mintha érezném az illatát. Nem tudom, honnan jön, egyszercsak ott van. Ha becsukom a szemem, el tudom képzelni, hogy mellettem áll. Vagy mögöttem. És mindjárt átölel. Mélyen beszívom az illatát. Gyerekes dolog. Szégyellem is. De nagyon jólesik.

Címkék: munka illat disszertáció prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr192110465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 08:14:04

Igaz, akkor a profot se ismertem volna meg. És ma nem tartanék itt. <=> ezzel nem tudom, egyet tudok-e érteni.

Spanyol tolmácsmunka... nálunk fehér holló :(
Egyébként miért ne lehetne befejezni a disszertációt? Ha két gyerek mellett lehet tanulni, dolgozni, akármit csinálni egyszerre, akkor munka mellett is lehet doktorálni, főleg egyedül. Ezt a fonalat el kellene varrni.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.28. 08:17:46

@21 hónap: Nem tartana ott ... pont ott, ahol tart, valszeg nem. :)
Munka mellett lehet, de előbb munka kell. Azért én már láttam embereket, akik képtelenek voltak megírni a disszertációjukat, nem időhiány miatt, hanem, mert elfogyott a motivációjuk. Lehet, h Letiben sincs már elég. Lehet, h majd felfedezi magában újra.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 11:14:38

@Gloria Mundi: ha megvan a doktori cím, és nem bölcsészként akar elhelyezkedni, akkor (adott esetben, a sarki fűszeresnél mondjuk nem feltétlenül) jól cseng, és elég jó tárgyalási alap a fizetésnél. Néha a demotiváltság ellenére is ki kell tartani.
Egyébként jogos. Bár ki tudja, lehet, hogy a prof nélkül is pont ugyanabban a lakásban lenne ;)

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.07.28. 11:27:49

@21 hónap: Végülis nem a prof vitte abba a lakásba :-)

Csuri / Bariildi 2010.07.30. 13:23:40

@21 hónap:
Teljesen egyetértek a második felével.
Ha belekezdett, akkor fejezze is be a disszertációt.
Miért ne lehetne munka mellett tovább csinálni? Eddig is dolgozott, nem?!
süti beállítások módosítása