25. Kompromisszum

 2010.03.12. 08:00

Agapé beadta a derekát. Nem kell kanosszát járnom Albertina kedvéért. Fogalmam sincs, hogyan engesztelte ki, milyen szívességet tett neki, de kijelentette, hogy most az egyszer elnézi nekem a kihágást, mert tudja, mennyire kedvelem Emerenciát, ő is kedveli, és neki sincs ínyére Albertina viselkedése. Úgyhogy szent a béke, és most már ne kavarjak, hanem koncentráljak a rendház ügyeire, a tévé-műsorra, meg az ő kampányára. A disszertációmról szót sem ejtett, mert azt magánügynek tekinti. Átfutott az agyamon, hogy valahonnan megtudta, milyen fórumot nézegetek. És tán emiatt engedett. Gyanús.

Igaz is, ragaszkodott hozzá, hogy mielőtt a felvétel adásba menne, megnézhesse. Kata kicsit húzta a száját, hogy ez nem szokás, és mi lenne, ha mostantól mindenkinek eszébe jutna, hogy előbb ellenőrzi a műsor tartalmát, de Agapé rendkívül kedves határozottsággal meggyőzte arról, hogy ez létfontosságú, többet nem fog hasonlót kérni, de az első műsort mindenképp látnia kell. Ha esetleg valami olyan hangzott volna el, aminek nem szabadott volna, még idejében korrigálhassák. Vagyis kivághassák.

Persze együtt néztük végig a felvételt, Agapé irodájában. Ideges voltam attól, hogy premier plánban látom önmagamat a képernyőn. Úgy találtam, hogy szörnyen nézek ki, és legszívesebben elmenekültem volna a látvány elől. Ezek szerint sokkal hiúbb vagyok, mint sejtettem. Mármint hiú a külsőmre.

Szóval ott pironkodom nagyban, mire leesik a tantusz, hogy a vérfeminista valahogy hiányzik a felvételről. Emlékszem, egy külön fotelbe ültették, Katával szemben. Az a fotel sincs sehol. Végignézzük az egész adást, Agapé türelmetlen, mikor kerülök már sorra, a szereplésem alatt meg vadul jegyzetel. Furcsa szembesülni önmagammal, még a hangom sem ismerős. Egy idegen apáca játssza ott az eszét, és mond jópofákat. Agapé is elmosolyodik néha. Úgy látom, tetszik neki a teljesítményem, úgy alakítottam, ahogy várta. És ezzel vége. Kata elköszön a nézőktől, a kamera távolodik, de gondosan kikerüli a vérfeministát meg a foteljét.

Uramisten, hogy ebből milyen sivalkodás lesz! Nem irigylem Katát.

Címkék: tv kata felvétel agapé albertina vérfeminista

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr701668031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klasztika 2010.03.12. 08:28:14

Ezek szerint a szerkesztőnő így oldotta meg a problémát. Joga van hozzá, szóval egy gonddal kevesebb:)
Agapé meg magától is beláthatta, hogy nincs értelme a kérésének..vagy nem jogos. De lehet, hogy naiv vagyok..

vén betyár 2010.03.12. 08:48:16

Zajlanak az események.Agapé tényleg mintha megsejtett volna vmit a kedves nővér vívódásából, most engedményeket tesz, igyekszik hozzá kicsit közelebb kerülni.Kata meg pont úgy járt el, ahogyan kinéztük belőle, csak elodázta a magyarázkodást.@klasztika: Agapé még nem látott be semmit, végül is a kérése első fele teljesült, megnézhette az anyagot.Talán belátja, hogy jó az úgy ahogyan van, mindenbe azért tényleg ne szóljon bele.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.12. 08:57:49

@vén betyár: Agapé vagy megsejtette, vagy van vmi kémprogramja, és be tud nézni Leti számgépjébe ... Sose lehet tudni.
Nehéz egy határozott apácafőnöknőtől megtagadni vmit :)

Ficus Kinky 2010.03.12. 09:39:25

háháháhá! ravasz dolog volt ez a kivágás : D ebből még lesz nemulass! : D

Old Man 2010.03.12. 10:28:01

@Gloria Mundi: Az idős hölgynek is van számítógépe?Ért is hozzá?
Akkor elég a gugli-ba begépelni a kedves nővér nevét.Remélem, hogy az iviven nincs rajta.
Kérdés: mi a fene ez a :D
Annyiszor látom, sokszor soxorozva, meg a játék ezekkel a zárójelekkel, soxor azt is megfordítva. :)
:( (:

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.12. 10:51:10

@Old Man: Idős hölgy??? 45 éves körül van, nem arról volt szó az elején? Már mért ne lehetne számgépe? Vagy vki jóembere, aki helyette kémkedik? :)
:D = nevetés
:) = mosoly
:( = legörbülő száj
90 fokban el kell fordítani, akkor látszik.
Szted Leti a saját nevén publikál? :P
Ez meg kinyújtott nyelv.

Old Man 2010.03.12. 11:01:29

@Gloria Mundi: Ha 45 körüli akkor tűzrőlpattant, bocsánat!
Köszönöm a szótárt!
Én is begépeltem, hogy Leticia nővér és csillagos 5, kijött jó sok találat.:(

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.03.12. 15:52:44

@Old Man: Múltkor egy kolumbiai Letícia nővért találtam, akire rábizonyították, h megölte a szobatársnőjét, szintén apácát. Hát, nem túl jó névrokonság ...

klasztika 2010.03.12. 20:21:01

@vén betyár: mondtam, hogy lehet, hogy naiv vagyok:D

vén betyár 2010.03.13. 07:13:44

@klasztika: Egyáltalán nem biztos!Majd kiderül!

Old Man 2010.03.16. 04:00:52

@Gloria Mundi:
Rettenet!...Szegények!...
süti beállítások módosítása