81. Reptér - 2.0

 2010.06.23. 08:00

Gyorsan kell döntenünk. Richárd kiosztja a feladatokat. Én vegyüljek el a várakozók között, őt beviszik a reptéri rendőrök a csomagkiadó gépekhez, mintha most érkezett volna. Az apácák bőröndjei késnek, de nem csak az övéik, hogy ne legyen gyanús. A vámosoknak át kell vizsgálniuk őket.

Persze lehet, hogy a cucc nem a csomagjukban, hanem a testükön, testükben vagy a kézipoggyászukban van. De a parancs az, hogy se motozásnak, se kézipoggyász-átvizsgálásnak ne tegyék ki őket. A cél, hogy Richárdék eljussanak a magyar kapcsolathoz.

Nem tudják, mindkét apáca be van-e avatva, vagy akár a fiatalabb tud-e arról, amit szállít. Ezért kell óvatosnak lennünk.

A legenda az, hogy én a Párizsból érkező Richárd atyát várom a püspöki titkárság megbízásából, hogy elvigyem a szállására. De véletlen megpillantom Dolores nővért, és naná, hogy odamegyek hozzá beszélgetni. Innentől már nem lesz nehéz felvenni a kapcsolatot a kolumbiai nővérekkel sem.

Lézengek egy kicsit, hátha van még valaki a szociális kongregációból. Dolores nővért ismerve egyedül jött, nem az a fajta, aki igényli a kísérgetést. Szeret vezetni. Az már más kérdés, hogy mennyire tud. Én csapnivaló sofőr vagyok, de legalább félénk. Ő csapnivaló, és vakmerő. Ültem már mellette autópályán, folyton attól tartottam, hogy nekimegyünk a szalagkorlátnak.

Odalépek végre hozzá, mintha nagyon meg lennék lepve. Magyarul kezdünk beszélni, mert mindig az az elve, hogy neki velem gyakorolnia kell, de aztán mégis áttérünk a spanyolra. És mindjárt rengeteg részletet megtudok a kolumbiai nővérekről. Az egyik a generális anya. Erre nem számítottam. A generális anya jött hozzájuk látogatóba. Mindössze egy fiatal nővér kíséri, aki egyébként az unokahúga. A családjukban hagyomány az apácaság, legyen, aki imádkozik a többiekért. Klánlogika.

Richárd nem fog örülni ennek, abban biztos vagyok. Miféle klán lehet ez? És miért kell annyira imádkozni a többiekért?

A látogatásuk egyébként egy, még a háború alatt mártíromságot szenvedett magyar nővér boldoggáavatási procedúrájával függ össze. A kongregáció úgy találja, hogy végre vannak bizonyos, dokumentált csodák, amelyekre hivatkozni lehet Rómában. A boldoggáavatási folyamat elindításához már csak a csodák hiányoztak.

Végre megjelenik a két nővér a kapuban. Nem messze tőlük Richárd húz maga után egy helyes kis bőröndöt. Innen látom, hogy már felvette velük a kapcsolatot.

Címkék: legenda kolumbia apácák

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr21867609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klasztika 2010.06.23. 23:20:17

@Gloria Mundi: ehhez nem sokat lehetett hozzátenni..

Groix · http://index.hu 2010.06.25. 13:59:14

Még egy apró részlet, amibe belekötök, bocsánat.

"A vámosoknak át kell vizsgálniuk őket."
Spanyolországból érkezö csomagot nem vizsgálnak át, mert Schengen.
Feltéve persze, hogy a történet Magyarországon játszódik, napjainkban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.25. 14:08:59

@Groix: Ha jól tudom, bármit átvizsgálhatnak, ha gyanakodnak. Schengen ide vagy oda. Tiboru biztos be tudná idézni az idevonatkozó szabályt. Mikor kimész a kapuhoz, sztem bármikor megállíthatnak a csomagfelvétel után is, láttam már ilyet. Különben nem lehetne elkapni semmilyen illegális szállítmányt. Olykor szúrópróbaszerűen csinálják, olykor meg azért, mert gyanakodnak vmire ...

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.25. 14:32:50

@Gloria Mundi: Na ja. De, ha azt gyanítják, hogy drogot hozott be, akkor nem volna egyszerűbb VALÓBAN átvizsgálni? ;-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.25. 15:06:39

@Attus Germanicus: "A vámosoknak át kell vizsgálniuk őket." Valóban átvizsgálják, csak az érintettek nem tudnak róla. "A cél, hogy Richárdék eljussanak a magyar kapcsolathoz." Ha most lekapcsolnák őket, akkor nem derül ki, h kinek adták volna tovább. Még az is könnyen lehetne, h nem annak a csomagjában van a cucc, aki valóban felelős érte, akkor pedig azt kapják el, aki nem tud semmit. De, még ha azt is kapják el, aki képben van, a magyar kapcsolathoz nem fog elvezetni.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.12. 12:25:34

@Groix:

A légiközlekedésben MINDEN csomagot MINDENHOL megvizsgálnak, Schengen ide vagy oda. Persze elsősorban nem áruforgalmi, vámügyi szempontból, hanem biztonsági megfontolásokból.

Úgynevezett "mélységi ellenőrzés" pedig mindenhol van, minden Schengen-tagállamban. A vámosoknak pedig van egy (több) protokolljuk, ami a kockázatelemzésen alapul, s ennek megfelelően választják ki a részletesen ellenőrizendő utasokat/csomagokat.
süti beállítások módosítása