94. Angéla kérése

 2010.07.15. 08:00

Megint felmerült bennem, hogy Doloresnél kérjek menedéket. Kolostorból kolostorba? Van ennek bármi értelme? Valószínűleg nincs. Angéla esete más. Nekem azért van annyi eszem, hogy ne kockáztassak egy terhességet. Vagy szerencsém? A nőgyógyász fél éve rávett a fogamzásgátlóra, annyira rendszertelen volt a vérzésem. Külön engedélyt kértem Agapétól. Mert hogy néz az ki, ha egy szerzetes fogamzásgátlót szed? Még a többgyermekes anyáknak se szeretik megengedni. Csak a természetes módszert. Most meg kapóra jön, hogy így alakult.

Dolores elemében van, a generális anyának tetszett a mártír nővér szobája. Meg a csoda. Úgy tűnik, működőképes lesz. Lehet vele boldogságra pályázni. Szépen fejlődik a magyar tartomány. Közép-Amerikának hála. Dolores meg is érdemli. Noha nem tudok azonosulni az ő hitről alkotott elképzeléseivel, azt kívánom, sikerüljön neki a boldoggá avatás is.

Aztán nem szólok semmit a terveimről. Úgy teszek, mintha Angéla miatt jöttem volna. Ami részben persze igaz is. Egyelőre letett arról, hogy el akarjon menni.  Amíg itt van, Colos bajosan árthat neki. Ezt ő is belátta. Talán az is jót tesz neki, hogy sosincs egyedül. A szobatársaival elmerül a terhesség részleteinek megbeszélésében. Az egyiküknek már van gyereke. Az szülés-történetekkel rémisztgeti a kezdőket. Úgy általában elég ijesztő dolgokat mesélnek egymásnak. Angéla jóval iskolázottabb az itteni átlagnál, de ismeri a közeget. És kamatoztatja internetes tapasztalatait. Például annak érdekében, hogy még több rémisztő szülés-sztorit találjon.

Arról társalgunk, hogy ki legyen bent nála a szülőszobán. Nincs ötletem. De persze jó lenne, ha valaki olyat találna, akiben bízik. Nem ártana, ha az illető tudná is, mit kell ott csinálni. Szerintem olyan nő kellene, aki már szült, vagy van  némi egészségügyi tapasztalata.

Angéla nagyon meglep. Kicsit félve megkérdi, hogy nem akarom-e én elkísérni. Gyorsan hozzáteszi, hogy semmit nem kell tennem. Csak legyek ott. Én?

Címkék: terhesség fogamzásgátlás szülés történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr452085222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.15. 14:09:24

Ezek az egymást ijesztgetős terhesnői beszélgetések olyanok lehetnek, mint amilyeneket a férfiak folytatnak a vastagujjú, pecsétgyűrűs urológusokról...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.15. 17:16:27

@tiboru: Pecsétgyűrűs? Jaj, az nagyon durva lehet :(
Sajna a szülési sztorik olykor lehetnek tényleg horrorszerűek, nem nehéz ilyeneket találni ... De abban az egyben eléggé biztos lehet az ember, h az övé másképp fog alakulni, mint az összes sztori, amit hallott :)

Csuri / Bariildi 2010.07.15. 20:43:18

Na, mán csak ez kellett.... Hogy Leti még egy szülést is végignézzen.
Kérdés, hogy milyen hatással lesz rá? Szewretne majd ő is ilyen élmáényben részesülni (ergo örül, h kilép a rendből, mert ezzel - többek között - a gyerekvállaláshoz is megnyílik az út), vagy épp ellenkezőleg: sokkolja???
Az szerintem sem túl nagy ötlet, h beköltözzön Doloresékhez....
Akkor inkább a profék üres lakása.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.15. 21:52:07

@Csuri / Bariildi: Nem ajánlanám Letinek, h bemenjen egy szülésre ... Főleg, ha ő maga nem érez rá indíttatást. Sokkal jobb megoldás egy dúla. A kérdés csak az, h miként lehet egy ilyen kérést visszautasítani úgy, h ne legyen sértődés.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.20. 13:35:30

@Gloria Mundi: dúla lehet bárki. Persze vannak ebből is "hivatásosak".

Most az jutott eszembe, hogy Judit a prof húga is lehet :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.20. 14:13:26

@21 hónap: Bárki azért nem alkalmas. Nekem olyanom volt, aki nem kért pénzt, tehát nem hivatásos, de értett hozzá, szülésznőnek tanul. És 3 gyereke van.
Közben kiderült, h nem a húga :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.20. 18:05:44

@Gloria Mundi: alkalmasságról nem beszéltem. A szó eredeti értelmére gondoltam.
süti beállítások módosítása