98. Elbocsátó szép üzenet

 2010.07.22. 08:00

Sejtettem, hogy ez lesz. Agapé szánakozik rajtam. Noha egy szóval sem említettem a profot, ő azonnal róla kezdett beszélni. Szerinte elhitettem magammal, hogy a "vén nőcsábász" majd elválik miattam. Persze nem mondom ki. Még magamnak se vallom be. De titokban a kis agyamban ez motoszkál. Képes vagyok miatta felrúgni az életemet. Otthagyni mindent. Hát nem látom, hogy ez mekkora ostobaság?

Pedig nem erről van szó. Nem a prof miatt válok meg a rendtől. Sokmindenre miatta ébredtem rá. De előbb-utóbb nélküle is így döntöttem volna. És nem ringatom magam illúziókban. Kezdettől fogva tisztában voltam a hírével. És azzal, hogy ez mit jelent. Az sem kétséges számomra, hogy szereti Juditot. Ha nem ismerném a feleségét személyesen, lehet, hogy volnának kételyeim. De így nincsenek. Judit nem mindennapi nő. A prof pedig nagyon megbízható. Nem hűséges, de minden másban megbízható. Nem az a fajta, aki könnyelmű döntéseket hoz. Különben az érzelmei sem indokolják, hogy bármit reméljek. Ennyire nem vagyok naiv.

Kellemetlen volt ez a vita Agapéval. Megalázott. Nehezen tartottam magam. De most lenyeltem a könnyeimet. Nem akartam kiborulni előtte. Nem engedhettem meg magamnak. Átsiklottam azon a kérdésen, hogy hol fogok élni. Lehet, hogy Agapé ismeri a prof feleségét. És nem szólt róla semmit. A tévé-felvételen láthatta Juditot. Ha ismeri, akár névről, akár arcról, akkor figyelmeztetnie kellett volna. De nem tette. Most azonban nem fogom tőle megkérdezni, hogy is van ez. További támadási felület lenne. Óriási hiba.

Majdnem eljöttem úgy, hogy megfeledkeztem az anyagiakról. Hogy lehetne pénzről tárgyalni ilyen légkörben? Mikor épp beledöngölnek a földbe? De ha most nem, mégis, mikor?

Agapé idegesen felnevetett. Hitetlenkedve csóválta a fejét. Hogy vagyok képes ekkora arcátlanságra, kérdezte. Mindent a rendnek köszönhetek! És most pénzt akarok. Ahelyett, hogy szégyenkezve elhúznám a csíkot. Ennél tovább nem jutottam vele. De még nincs vége. Ezt ő is tudja.

Címkék: judit anyagiak agapé prof megszégyenítés

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr502086675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.22. 09:32:06

Go, Leti, go! Ne hagyd magad!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.22. 12:55:41

@tiboru: Agapé megpróbálta a földbe döngölést, de nem jött be ... Ecettel nem lehet legyet fogni, ahogy a portugálok mondják.

iovianus 2010.07.22. 15:23:02

A kedves nővér nem csak a saját életét lenne képes felrúgni, és be kellene vallania magának, hogy igenis a proftól remél mindent, de hiába.
Az érzelmek elmúlnak, a köd már félig elszállt, és a nővér ott áll egyedül.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.22. 18:22:41

@iovianus: igazából mindig egyedül állunk, mikor nehezebbre fordulnak a dolgok.

@Gloria Mundi: minek fognak legyet a portugálok?
Hogy bekapják? - höhöhö... ez de szar volt. Bocs, meleg van :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.22. 18:33:51

@iovianus: Miért nem hiszed el, h Leti van olyan intelligens, h tudja: a proftól egzisztenciát tuti nem remélhet, de még érzelmeket is csak csínján. És biztos, h bárkinek jó lenne, ha ott maradna a kongregációban?
@21 hónap: Tudod, ez olyan, mint a csalánba pisilés :P

iovianus 2010.07.22. 18:39:16

@Gloria Mundi: Mert más dolog tudni, más bevallani önmagadnak, és megint más úgy cselekedni. Nővérünknek ebből a háromból csak egy sikerült eddig. Kitartást kívánok a többi kettőhöz!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.22. 20:17:05

@Gloria Mundi: nemtom. Egyiket sem szoktam :P

Valaki monnya már meg, hogy hová lettek az "öregek"!

Hatis 2010.07.22. 21:11:25

@21 hónap: gondolom elmentek nyaralni.

De ha számít, nekem te hiányoztál. (Mondjuk, ha nem számít, akkor is xP)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.23. 08:33:54

@Hatis: köszönöm, ez igazán jól esett :)

Csuri / Bariildi 2010.07.23. 19:47:16

@iovianus: lehet hogy nem olvastad az előző poszthoz írt kommentemet:
Ha végigolvastátok az eddig írottakat, akkor nagyon tisztán kirajzolódik, hogy távolról sem csak a szex, pláne csak a prof az, ami/aki miatt nem bírja tovább.
A hite ingott meg, ha nem is Istenben, de az egyházban, és a hit professzionális művelőiben mindenképpen....
És nem az az engedelmes fajta.
Szóval ezek az igazi okok.
nem látok lehetőséget rá, hogy visszatérjen....
Már csak a logisztikai nehézségek tartják ott, de már nem sokáig.

Ha olvastad, akkor most megismétlem. És reagálj már rá, ne csak azt fújd, hogy Leti a prof miatt lép ki.
Elég sok szó volt itt az elején az engedelmességről, hitről, egyebekről...
Miért tételezitek fel, hogy egy nőt csak egy pasi, a szerelem és a szex mozdíthat meg???
nem mondom, hogy nincs benne, de csak egy része a döntésnek!
Uff :))

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.23. 20:58:27

@Csuri / Bariildi: Egyetértek. 99 részből hány szólt a profról, és hány más okokról? Igazán nem lehet azt mondani, h ennek a döntésnek csak egy indoka van, és ha az megszűnik, akkor az összes többiről is kiderül, h merő tévedés volt.
süti beállítások módosítása