175. Váratlan ajánlat

 2011.01.17. 08:00

A madridiak megint hívnak. Ezúttal felveszem. Lelkileg felkészültem arra, hogy beszéljek Agapéval. Ha valóban ő keres. Nem tudom elképzelni, milyen ügyben. Végiggondoltam. Valószínűtlen, hogy veszekedni akarna. Vagy, hogy megpróbálna visszacsábítani. Erről nyilvánvalóan lemondott mostanára. Azt sem hiszem, hogy pénzügyek miatt beszélne velem. Aligha gondolta meg magát a "végkielégítésem" kérdését illetően. Amely egyébként is Benedicta hatásköre. Noha Agapé nyilván úgy érzi, hogy a magyar tartománynak továbbra is ő a főnöke.

Egyébként nem jártam Benedicta nyakára. Függőben maradt a vitánk. Én nem írtam alá a papírját. Ő nem adott nekem többet annál az egyszeri összegnél. Nincs energiám követelőzni. Értelmét se látom. Most biztosítottnak tűnik a megélhetésem. Könnyebb volt elengedni az egészet. Vagy függőben hagyni.

Először Klára jelentkezik be. Mint egy idegen titkárnő. Semmi személyes kérdés. Közli, hogy kapcsolja Agapét. Lehet, hogy várnom kell. Valóban várok. Kicsit idegesít. Felhívnak, és nekem kell várnom. Aztán Agapé beleszól.

- Szervusz Letícia. Munkaügyben kereslek. Konferenciát szervezünk itt, Madridban. Tolmácsokra és kísérőkre van szükségünk. Nem tudjuk a rendben belül megoldani. Te ismered a kongregáció ügyeit, és nem tévedsz el Madridban sem. Csináltál már ilyet jópárszor. Nincs kedvem külsőst keresni a magyar nővérek számára. A németeknél is kellhet a segítséged. Kérd a piaci árat. Nem fogok vitatkozni a honoráriumodon. Érdekel vagy sem?

Persze, hogy érdekel. És tudom, hogy most azonnal döntenem kell. Pedig nem ártana végiggondolni. Nincs olyan kötelezettségem, amely megakadályozna az utazásban, ez tény. A tanítványom kihagyhat egy hetet. Majd pótoljuk. A pénzre természetesen szükségem van. De mit jelent ez lelkileg? Milyen hatással lesz rám, ha napokig ott leszek velük? A volt rendtársaimmal. Akik egy részétől haragban váltam el. Más részük pedig ki tudja, mit hallott rólam Agapétől.

- Mikor lesz a konferencia? És hány napos?
- Április közepén. Utazással együtt egy hét.
- Nem látom akadályát.
- Rendben, megbeszéltük. Klárával egyeztess e-mail-ben a részletekről.

Letesszük. Egyetlen, a múltra való utalás nélkül. Egyetlen "Hogy vagy?" nélkül. Nincs kiengesztelődés. Most még. Vagy talán nem is lesz?

Címkék: telefon munka klára ajánlat tolmácsolás agapé

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr622583714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aklubisz 2011.01.17. 16:42:12

de örülök, hogy felvette azt a telefont!
mondjuk úgy gondolom panninak jót tenne ha nem hasogatná szét a személyiségét ezzel a letipanni hülyeséggel, és erre jó elsőlépés (meg fain elégtétel) lenne ha pont agapén gyakorolná ki, hogy őt ne hívja letíciának.

bár agapé ennél erősebb gondolom, örülök hogy visszatért

gabor4x 2011.01.17. 17:45:48

Tanulságok:
1) Ne féljünk a telefontól, még ha kellemetlennek is tűnik, mert soha nem tudhatjuk...
2) Ne agyaljunk sokat, mert a valóság úgyis meglepően más lesz (kivéve, amikor nem).

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 20:29:52

@aklubisz: Ja, érdekes lesz, ha megpróbálja rávenni, h hívja Annának. De lehet, h az Anna már végképp szokatlan neki magának is.

iovianus 2011.01.18. 23:30:25

@aklubisz: szerintem Agapé nem is tudja, hogy a Pannit használja. Nem kell a nevet is elhagynia ha kilép...
Kíváncsi vagyok az út lelki vonatkozására, miben fog Panni megvilágosodni. Vajon visszatér a rendbe? Holnap reggel megtudom :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.19. 07:23:48

@iovianus: Szted holnap-vagyis ma reggel már április van? :P De jó is lenne!

aklubisz 2011.01.19. 20:15:34

@iovianus: szerintem a letícia az adott név mikor belépett, és a panni az eredeti. letícia számomra a csuha kiegészítője.

amúgy meg szerintem tuti nem lép vissza.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2011.01.20. 11:18:23

A kiengesztelődés személyes dolog. Nem telefonon, vagy SMS-ben... Majd ott, a konferencia előadásai között esténként a szálláson. Ha az idő megérlelte. ;)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2011.01.20. 14:12:27

@GutBesserWasser: megnézném, ahogy Agapé egy flaska bor mellett Letícia nyakába borul "nekedvanigazadlányom, és akkor most énekeljük azt, hogy csuhajja" felkiáltással :D
süti beállítások módosítása