188. Mégiscsak

 2011.02.16. 08:00

Nem adja fel. Nem tolakodó. Igazán nem mondhatom, hogy minden nap ír. De a jelek szerint nem nyugszik bele a hallgatásomba. Megint egy e-mail.

Kedves Letícia!

Nem tudom, megkaptad-e az előző levelem. Ugyanabban az ügyben jelentkezem ismét. Szeretnék beszélni Angélával. Te minden bizonnyal tudod, miért. Nem akarok neki semmi rosszat. Nem fogom bántani, sose tennék ilyet. De beszélnem kell vele. Légyszíves, adj rá lehetőséget. Ha ismét nem kapok választ, kénytelen leszek mással próbálkozni.


Nem fogja bántani! Sose tenne ilyet! De fenyegetőzik. Mással próbálkozik majd. Mivel? Felkutat engem, és kiszedi belőlem személyesen? Végül is nem lehetetlen, hogy erre utal. Nem lesz nehéz megtalálnia. Bár ezzel az erővel Angélát is megkeresheti. Vagy attól mégiscsak tart, hogy nála kezdje? Nem akarja megijeszteni? Szeretné, ha én készíteném fel őt egy ilyen találkozásra?

Mit tudok én biztosan erről az ügyről? Mi van, ha mégsem történt erőszak? És Colos ugyanannyira vétkes, mint Angéla? Sosem volt lehetősége megvédenie magát. Hisz még tán azt sem tudja, hogy vádolják. Lehet, hogy beszélnem kellene vele? Nem Angélának, nekem. Mondja el, mit akar. Mondja el a saját verzióját. Aztán meglátom.

Címkék: e mail colos kételyek

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr832657437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.02.16. 10:09:08

Továbbra sem hiszem, hogy LP-nak bele kéne ártani magát az ügybe.
A helyében egy rövid választ írnék (arról, hogy nem tudom, miért kellene Colosnak Angélával beszélni, hogy nem áll módomban megadni Angéla elérhetöségét, és nehezményezném benne a burkolt fenyegetést), és a válaszlevelet(ami persze tartalmazná az eredeti levelet is) cc-ként elküldém Colos rendfönökének is.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.16. 10:45:03

@ α Ursae Minoris: Ez azért lep meg, mert épp te érveltél amellett, h meglehet, nem volt erőszak. Akkor most hogy van ez? Hol marad az ártatlanság vélelme?

Nem tudom, h a "feljelentés" jó ötlet-e. Valóban fenyegetésről van szó, vagy csak szimplán arról, h akkor Colos másképp próbálkozik? Ez nem feltétlen fenyegetés.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.02.16. 11:27:57

@Gloria Mundi: Szerintem sem feltétlenül fenyegetés, söt a "kénytelen leszek mással próbálkozni" jelentheti egyszerüen azt is, hogy kénytelen lesz más_valakivel_ próbálkozni (akivel viszont esetleg nem olyan szívesen lép kapcsolatba, mint LP-val).
LP viszont fenyegetésnek értelmezte a mondatot, ö maga írja: "De fenyegetőzik."
Ebböl indultam ki, amikor azt írtam, hogy mit tennék az ö helyében.

Nem biztos, hogy eröszak, ezt nem is állítottam most sem. A válasz sem vádolná semmivel Colost, csak a rendfönök tudomására hozná, hogy Colos igencsak igyekszik egy bizonyos fiatal növel kapcsolatba kerülni. Innentöl meg legyen az ö kettejük meccse, hogy ki mit tud bebizonyítani/kimagyarázni.

Mindenesetre LP-ról biztos leszállna egy ilyen levél után.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.16. 11:34:07

@α Ursae Minoris: Elsőre fenyegetésként értelmezte, aztán már kezd hajlani arra, h lehetőséget kéne neki adni. A gond az, h Colossal kapcsolatban nem tudja, nem tudjuk, mire lehet számítani. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, h a rendfőnök bevonására olyan jól reagálna, ha valóban hajlamos az erőszakra. Vagy csak a lobbanékonyságra. Sok itt a kérdés.

iovianus 2011.02.16. 17:48:38

Az utolsó bekezdésnek nagyon örülök. Ne feledjük, Angélából sem volt könnyű kiszedni, hogy mi is történt, lehet most sem teljes az igazság.
LP-nek nem kell nagyon belemártania magát, de igazán segíthetne egy másik szerzetesnek, hiszen jól tudja, milyen kínokat állhat ki.
Felebaráti szeretetből meghallgathatná a kérését, aztán ha nem tetszik vagy durva, továbbítható a megfelelő helyre.

Segítsünk másokon, ha tehetjük, és legalább hallgassuk meg a problémájukat.

Spiritmonger 2011.02.16. 20:54:42

ez nem Panni problémája, ne vegye magára
hajtsa el colost a picsába
ha akar valamit, vannak lehetőségei, nem kunszt megtalálni magyarországon senkiit, akinek a nevét, korát pontosan ismeri az ember
a gugli mindenkinek a barátja, telefon is van már, magányos anya sok helyre nem mehet feltűnés nélkül, különösen Angéla előéletével
ha colos töketlen, ne Pannit baszkurálja
Panni meg használja ki az embere helyzetét arra, hogy colos észretérjen, és ne őt zaklassa

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.16. 23:17:55

@Spiritmonger: Hol van már a ministráns-múlt :)

Azért nem feltétlen annyira könnyű megtalálni vkit, aki nincs fenn közösségi oldalon, mondjuk elég átlagos a neve, és semmilyen ingatlan nincs bejegyezve a nevére ... Legkönnyebb valszeg ismerősökön keresztül próbálkozni ilyenkor. Vagy tévednék?

Spiritmonger 2011.02.16. 23:55:43

@Gloria Mundi: igen
nem kell hozzá más, mint közigazgatásban, rendőrségnél, vámnál, apehnál, népességnyilvántartónál, telefontársaságoknál, kórházakban dolgozó jó ismerős, esetleg egy újságíró cimbora
ráadásul az angéla elég ritka név, a keresési szűrőket ehhez elég egyszerű beállítani a ritka normál név és némi egyéb info birtokában, és az életkor is eléggé adott, különösen úgy, hogy gyerek is született, amit 1 hónap eltéréssel be lehet lőni jó eséllyel
közösségi oldalakon
ekkor eljutsz az azonosításig, hogy ki is xy, megtudhatod az iratai számát, élő rokonait, bejelentett lakcímét, stb
magánnyomozót is lehet fogadni, és a blogban ismertetett speciális körülmények miatt személyesen talán colos esetében nem kellene 2-3 embernél többet felkeresnie
ráadásul, mint egyházi személy, simán, gyanakvás nélkül végig tudja járni a kórházakat, nincsen túl sok, bár ez időigényes

felfogadhat egy ügyvédet, aki kamu örökösödés miatt kereshet örököst, stb

Magyarországon nagyon nehéz elbújni, fizikailag is kicsi a hely, és téényleg ismer mindenki mindenkit
süti beállítások módosítása