190. Házasság? Gyerek?

 2011.02.21. 08:00

Nem hagytam abba a rendszeres tornázást. Csak most fizetek érte egy stúdióban.  (Még telik rá.) Tanárnő is van. A közönség meglepően szerény és szolid. Sok a kisgyerekes nő, gyereket is lehet hozni a tornára, azokra külön vigyáznak. A tanárnő huszonhét éves. A nyáron ment férjhez. És nagyon szeretne teherbe esni. De egyelőre nem sikerül neki. A többiek folyton nyugtatgatják. Van ideje. Nem kell elsietni. De hogy ő sok gyereket akar. Mi lesz így?

Én nem szólok semmit. Csak belegondoltam. Ha ő aggódik, akkor én? Vajon nekem is aggódnom kellene? Ő legalább tudja, hogy akar gyereket. Tudja, hogy kitől akarja. És a férje is akarja. Én meg semmit nem tudok minderről. Sőt, eddig szóba se mertem hozni Ricsinek. Talán most? Hogy valaki mással kapcsolatban beszélhetek róla? Vajon észreveszi, hogy burkoltan magamra gondolok? Jaj, persze, hogy észreveszi. Hát, vegye. Nem bánom. Nem tehetek örökké úgy, mintha nem létezne a jövő. Mintha végtelen sok időm lenne még. Mert nincs. Neki persze van. Ha egyáltalán valaha eszébe jut, hogy újra megnősüljön.

Egyházi házasságról persze szó se lehetne. Hiszen ő elvált. Bár azt nem tudom, hogy az első házassága egyházi volt-e. Érdekes, sose kérdeztem. Mert ha csak polgári ... Nem akarom tovább gondolni. Kerek-perec megmondta, hogy ő nem alkalmas a házasságra. Ria is megmondta. Meg ő is. Akkor mit áltatom magam? Majd miattam megváltozik? De miért tenné? Nem, nem fogja megtenni.

Címkék: gyerek terhesség házasság

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr302674147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.02.21. 09:18:24

Szegény Panni egy újabb önsorsrontó lépésre készül...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.21. 09:23:31

@α Ursae Minoris: Te, mint keresztény családapa ezt mondod? Tényleg, hogy lehet ezt a témát felvezetni? Vagy egy nő türelmesen várja meg, míg a pasija úgy dönt, hogy? És, ha sose dönt úgy? Keressen másikat?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.02.21. 09:28:10

@Gloria Mundi: Egy keresztény családapának/-val már könnyü. :-)

De egy éppen csak bimbózó kapcsolatban a gyerektémát pedzegetni - hát, legalábbis magában rejti az ismételt egyedülmaradás veszélyét.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.21. 09:30:15

@α Ursae Minoris: Sztem se egy életbiztosítás. Csak hát a biológiai óra ... Még elméletben se illik ilyesmit szóba hozni, úgy gondolod? Mi lesz a híres őszinteséggel? :P

vén betyár 2011.02.21. 14:16:11

Panni korát tekintve megbocsájtható ábrándozás.
Egyrészt már lassan "benne van" a korban, másrészt még sokszor kislány.
Hajlamos /feleslegesen/ gondot csinálni magának.
Először elutasította R. ajánlatát a közös útra, utána meg aggódott, hogy nagyon megbántotta-e?
Nem olyan mély még köztük a kapcsolat, azt is megkérdőjelezi, hogy tudnak-e együtt élni.
Meg kell próbálni!
Colos meg segítséget kért!Neki nem lehetnek gondjai, nem támadhatott fel a lekiismerete, hátha vállalni akarja agyereket, hátha ő is el kivánja hagyni a rendet?Azért megkérdezhetné Angélát, hogy ő mit szól hozzá?Másra nem tartozik!
Túl sokat töpreng, ábrándozik, aggódik a kislány, ahelyett, hogy élne, élné az életét!

iovianus 2011.02.21. 16:30:16

Hány éves is Panni pontosan?

Pál írja egy helyen, az első Korintusi levélben:
Az lányát férjhez adja, jól teszi, aki nem adja férjhez, még jobban teszi...

Tényleg nem jó ötlet az elején ezzel kezdeni. Vagy a temetést is megbeszélték már?:D
Utána kellene járni Ricsi miért mondta azt, amit.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.21. 18:59:06

@vén betyár: Sztem LP attól tart, h Angéla nem akar a dologról beszélni, ahogy eddig sem akart. Viszont most már kíváncsi Colos verziójára is. Tán, mert Angéla kitalációkat kitalációkra halmoz? Mintha notórius hazudozó lenne, noha lehet, h ez csak védekezés, mert úgy érzi, h másképp nem tud túlélni.

@iovianus: 30 fölött kicsivel, 31-32 ... Nem hiszem, h mindjárt most akarna gyereket, persze, de azt szeretné tudni, h ebben a kapcsolatban van-e ennyi perspektíva. Mindenki szapulja a nőket, h olyan későn szülnek, 35 fölött az első már tényleg kicsit késeinek számít, bár ma egyre gyakoribb. Csak nem a nőket kéne miatta szidni ...

Egyébként egy naplóba az ember olyan elhatározásokat is leír, amelyeket utána nem valósít meg. Képzelgés szintjén természetes, h ez felmerül benne, nem?

Szt. Pállal meg nem példálóznék ... :P

Még azt szeretném tudni, h ez a Trackback hogy került ide. Lackfi mindenütt, a facebook-on is, most már itt is? Kezd üldözési mániám lenni.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.02.21. 19:04:52

@Gloria Mundi: Trackback-et is ki lehet moderálni, éppúgy, mint a hozzászólásokat (csak a kezelöfelületen valamiért "visszalink"-nek nevezik), úgyhogy ha LP-t is zavarja, akkor majd törli, netán még ki is tiltja az illetöt. :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.21. 19:09:41

@α Ursae Minoris: Igazából engem a trackback annyira nem zavar, de, h pont ő, tényleg, most úgy tűnik, a csapból is ő folyik. :P

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.02.21. 21:58:17

No és lányok, rajtam kívül senki nem szól hozzá a témához? Mi történt???
süti beállítások módosítása