218. Retiro

 2011.04.27. 08:00

Madrid kicsit olyan, mint a tiszta és kikent-kifent Budapest lenne. Ha Budapest valaha is eljuthatna ebbe az állapotba. A Duna persze hiányzik belőle. A táj is nagyon más. De az épületek, az utcák, a parkok hangulata. Az hasonlít.

Parque del Retiro. A park, ahová vissza lehet vonulni. Sétálni, elmélkedni, nézelődni. Nem sokszor jártam itt. Időm se lett volna. Meg visszavonulni is mindig volt hová. Az egész életem visszavonulás volt. Talán. Ricsi mindenképp meg akarta nézni. Szereti a nagyvárosi parkokat. Ilyen lehetne a Városliget. Ha rendesen gondoznák. Igen, valami ilyen lehetne. Nem tudom, miért, de a park még inkább Pestet idézi, mint bármi más. Olyan, mint kirándulni egy sosemvolt gyerekkorba. Gimnazistaként a kimenők idején sétálgattam így. Csak akkor szinte mindig egyedül.

Verebek ugrálnak mellettünk, egészen közel, eszükbe sem jut félni. Hozzászoktak az ember jelenlétéhez. Ricsinél van egy kis kekszmorzsa. Kipróbálja, odajön-e valamelyik a tenyeréből enni. És tényleg, van olyan merész madár is. Bolondok - mondja. De nagyon tetszik neki.

A kristálypalotában nincs berendezés, át lehet látni rajta. Bent valami reklámfotózás megy, mint egy némafilm. Gyufaszálnő évszakhoz illő, lenge öltözetben. Egy fotós, néhány segítő. A fotósról csak lóg a ruha. A segítők között egy farmernadrágos, hosszú copfos, nem kisminkelt lány. Sokkal szebb az arca, mint a modellé. A palota túloldalán egy kövérkés, szemüveges férfi áll. Innen szinte meg sem lehet állapítani, hogy bent van-e, vagy kint. Keze a nadrágzsebében.

A kristálypalotában pantomimező szép arcú, farmernadrágos lány tekintete egy hosszú pillanatra találkozik Ricsiével. Könnyed mosoly. A bármi lehetne ígérete. Nem több, csak egy pillanat. És mégis rosszulesik. Nem szabadna ilyen féltékenynek lennem.

Címkék: madrid séta park

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr742851754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iovianus 2011.04.28. 00:13:04

Madrid kicsit olyan, mint a tiszta és kikent-kifent Budapest lenne.

??

Tetszik a kép!

A féltékenység pedig rossz dolog.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.04.28. 12:32:26

Most már egyértelmü, hogy a féltékenység oka nem Ricsi viselkedésében, hanem LP belsö vívódásában keresendö.

Azt is elképzelhetönek tartom (persze biztos heves tiltakozás lesz a válasz), hogy nem véletlenül kapcsolódik össze a féltékenység a nagyhéttel, Madriddal, Ruppert atyával.
Nyilván annak idején nem ok nélkül lépett be Letícia a rendbe, úgyhogy annak az elhagyása is nagy törés kellett (volna) hogy legyen, bár erröl nem igazán olvastunk sokat a blogon.

De most talán mégiscsak ez fut át LP agyán: érdemes volt kilépnem? Megérte? Mit kaptam helyette? A helyemen vagyok most? Tartozom valahová igazából?

Nyugtalanító kérdések. A bizonytlanaságot meg legkézenfekvöbb arra rávetíteni, aki az "új életet" leginkább jelképezi a számára: Ricsire.

vén betyár 2011.04.28. 15:03:30

@iovianus:
Bizony, különösen, ha alaptalan.
@α Ursae Minoris:
Nemcsak rávetiti Ricsire bizonytalanságát, de tönkreteszi a kapcsolatot is.
Ha nincs bajunk, akkor csinálunk magunknak.

iovianus 2011.04.28. 15:44:58

@α Ursae Minoris: Mi a véleményed a rendbe való visszatérésről?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.04.28. 16:09:08

@α Ursae Minoris: Igen, mindez együtt igaz, és ez a féltékenység valóban nem vezet semmi jóra, de úgy tűnik, nem nyilvánítja ki Ricsi felé, nem kért tőle számon semmit ... vagyis nem írt erről. Csak csöndben féltékeny ... Van ilyen. Egy jól kinéző pasi esetében, aki vonzza a nőket, nem is feltétlen ok nélküli jelenség.

@vén betyár: Miért tenné tönkre a kapcsolatukat, ha nem érzékelteti, mi zajlik benne? Vagy kéne beszélnie róla?

vén betyár 2011.04.28. 16:33:14

@Gloria Mundi: Hogyne érzékeltetné!Majd meglátod!:)Rosszkedvű, ingerlékeny, képtelen az örömre, a boldogságra, nem nyitott a közeledésre, elháritó, elzárkózó...Hajaj!
süti beállítások módosítása