234. Rosszkedvük nyara

 2011.06.03. 08:00

Másfél év alatt soha nem írtam közéleti dolgokról. Mert ez nem az a napló. De aki gyakorlatilag együtt él egy rendőrrel, az nem vonhatja ki magát az események hatása alól. Meglehet, Ricsi szokatlan viselkedése is erre vezethető vissza. Arra a dühre és tehetetlenség-érzésre, amely most jellemzi őket. Lehet, hogy ennek a negatív hangulatnak köszönhetem, hogy közelebb engedett magához. Keserű öröm.

Minden nap valami újjal fogad. Erről beszélünk telefonon, erről személyesen. Kollégái jelennek meg nála. Söröznek a konyhában és kiabálnak. Nyugdíjasok hívogatják. A régi munkatársak. Ezek tán még dühösebbek. Hallottad ezt? És azt, hallottad? Nem gondolhatják komolyan. Visszakozni fognak. Dehogy fognak. Végigviszik. Miből fogom kifizetni a hiteltartozásom? Mit érdekli az őket? Én ezeknek nem megyek vissza. Nincs az a pénz. Te még hogy bírod odabent? Képes vagy így dolgozni?

Mindenütt dühös emberek. És nyugtalanság.

Címkék: rendőrség nyugdíj düh

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr312950375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2011.06.03. 10:12:11

Már vártam valami ilyesmit.

Nekem is van (otthoni) rendör ismerösöm, és (ahogy így a távolból látom) úgy tünik, öt is eléggé foglalkoztatják az események - úgyhogy kézenfekvö, hogy mindez Ricsire is hatással legyen.

iovianus 2011.06.03. 10:13:47

Add meg a császárnak, ami a császáré...

nem lett más a világ.

LittleBear 2011.06.03. 15:09:52

Kár, hogy ilyen a helyzet manapság, hogy ide is bekúszik :-((

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2011.06.05. 14:25:21

Ha hitelt vesz fel valaki (akár az állam), azt azért kell tennie, hogy pénzt keressen, vagy legalább takarítson meg vele. Ha nem ezért teszi, csúnyán kitol azokkal, akiknek a hitelt vissza kell fizetniük. (Tehát pl. házimozi rendszerre NEM!!! veszünk fel hitelt. Elvből. Ha nem tudunk besétálni a házimozi rendszer boltba, és venni egyet kp-ból, nem veszünk. Elvből lakásra sem, de az sajnos egy kivétel, egyéb okok miatt.)
Azt lenne jó megvizsgálni, hogy mire költötte el az állam azt a rengeteg pénzt ~1982-től mire is költötte el. Hányad része változott a jövőbeni teljesítőképességet meghatározó beruházássá, és hányadrésze ment feneketlen zsákokba, amiket régen ki kellett volna már dobni, és új szemlélettel újakat tenni helyébük.

Két alapvetően különböző eset lehetséges, én nem tudom eldönteni, melyik az igaz:
1. A Fidesz is csak folytatja az elődei (főleg a szocik) "szép" hagyományait, és a pillanatnak (4 évnek) él.
2. Tényleg növekedési pályára akarják állítani, és meg akarják erősíteni Magyarországot. Ennek érdekében viszont lehetetlen nem hozzá nyúlni a nagy ellátó rendszerekhez (ami a langyos víz végét jelenti).

A médiával nem foglalkozom, mert kétféle van: a HírTV+EchoTV, és az összes többi. Az előbbi 2 egyértelműen fideszkötődésű, az összes többi pedig liberális/baloldali (vagy radikális jobboldali - ez jó kevesen van, de legalább van) kötődésű. Tehát a teljes igazságot sehonnan nem tudjuk meg. (Arra meg se időm, se kedvem, hogy egész nap egyidejűleg nézzek HírTV-t, olvassak kuruc.infót és Népszavát, hogy hátha össze tudok rakni belőle valamit.)

A Google-nak olyanokat érdemes beírni, hogy
államadósság 1989 előtt
államadósság alakulása
és olvasgatni.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.06.05. 16:09:01

@GutBesserWasser: Az, hogy valamit tenni kell, nyilvánvaló. Csak nem így. Nem akarok belemenni itt ebbe, mert más fórumokon úgyis épp eleget morfondírozunk rajta. Mindenesetre érthető, hogy a lét-és jogbizonytalanság senkinek nem tetszik, akit érint. Nekem akkor sem, ha pont engem nem érint.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2011.06.20. 14:08:21

@Gloria Mundi: nyilván, nyilván. Kissé nyersen, féloldalasan, kapkodva, és tenyeres-talpasan nyúl hozzá dolgokhoz ez a kormányzat. (Mintha csak Viktor barátunk most akarna bosszút állni az 1989-es és régebbi rendőri vegzálásokért...) Mondjuk Viktor nyíltan felvállalta (egy bankadóval kapcsolatos parlamenti felszólalásában), hogy a húzd meg - ereszd meg stílust képviseli olyan helyzetekben, ahol erős az ellenfél. Hát kíváncsi leszek, mi lesz itt az ereszd meg.

Ennek ellenére drukkolok nekik. (És nagyon bízom benne, hogy nem kényszerítenek reciprok pálfordulásra.)
süti beállítások módosítása