14. Hatalmi harcok

 2010.02.17. 08:00

A tegnapi jelenetnek meglett a böjtje. Agapé persze tudomást szerzett az egészről. Mi több, felvételről nekem is visszajátszotta. Ugyanis pár éve bekameráztuk az egész iskolát, mert többször betörtek. Most a suli meg a kolostor kábé olyan, mint egy fogház vagy egy pláza. Nem lehet megmozdulni sem úgy, hogy fel ne venné valamelyik kamera. A klauzúrát kivéve, persze, az a mi magánszféránk.

Egyébként nem értem, minek bámuljuk, ahogy némán tátogunk a biztonsági kamera lencséje előtt. Ez most minek számít? Bizonyítéknak? Én nem tagadom, hogy leüvöltöttem Albertinát, és bármikor megtenném újra. Agapé szerint nem tehetem, mert az elöljáróm. Mire felcsattanok, hogy a fenét az elöljáróm, nekem ebben a kócerájban csak Agapé az elöljáróm, hogy tisztázzuk a hierarchiát. De azt hiszem, őt is leüvölteném, ha ilyet művelne Emerencia nővérrel, aki egy kicsit olyan nekem, mint egy nagymama.

Agapé most bekeményít. Azt hiszem, megijedt az indulatosságomtól. Én vagyok a jobbkeze, muszáj, hogy az ő vonalát kövessem. Hogy ne okozzak botrányt. Kiszámíthatónak akar tudni.

- Ide figyelj, Letícia, ha Albertinával szemben még egyszer ilyen hangot ütsz meg, velem gyűlik meg a bajod. Ne avatkozz bele abba, hogyan igazgatja az iskolát. Ebbe legfeljebb én szólhatok bele, de én sem szoktam, nagyon jól tudod. Rossz vért szül, ha egymás hatáskörébe beleugatunk.

- Azért az megdöbbentő, Agapé, hogy az egész incidensből neked csupán az én üvöltözésem probléma, nem gondolod?

Tudom, hogy ezzel kihúzom a gyufát, de nem érdekel. Apácásdit játszunk, vagy számítanak valamit a keresztény értékek? Hülye vagyok, miért, mikor számítottak? Az alapszabály nem az emberség, hanem az engedelmesség. Kis hülye naiv Letícia ...

Agapé most nagyon fagyos.

- Túl messzire mentél. Legyél szíves visszavonulni a szobádba és elmélkedni ezen. Ma nem mész sehová. Holnap reggel pedig meggyónsz. Utána jelentkezz nálam.

Kiviharzom az irodából és becsapom az ajtót. Már kezdek is szitkozódni magamban, hiába próbálom elnyomni az ingert, ilyenkor belém költözik valami idegen erő. Azt is mondhatnám, a Sátán, de annyira azért nem vagyok fontos személy, hogy velem külön foglalkozzék. Csak a szobámba érve jut eszembe, hogy ma a proffal kellene találkoznom. Kávéztunk volna. És most szobafogságra ítéltek, mint valami kamaszlányt.

Nem tudom, mit csináljak.

Címkék: vita gyónás hierarchia szobafogság

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr661665010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Old Man 2010.02.17. 08:10:50

"Fújj, szél, szakadj meg, fújj, dühöngj!"

antalbal 2010.02.17. 10:11:41

Kedves Letícia nővér, ha most Ön kiszökik a profhoz, elsírja neki bánatát, aki ezt kedvesen és gondoskodón meg fogja "érteni", akkor ebből nagy valószínűséggel szex lesz. Szerintem ezt a lehetőséget mérlegelni érdemes mielőtt meghozná döntését.
Lélegzet visszafojtva várom a pénteket, hogy hogy határozott!

Csuri / Bariildi 2010.02.17. 22:59:41

Na, ez tetszik! Hogy valaki végre az emberséget veszi előre, ha már keresztény értékeknél tartunk, nem a rendben betöltött fokozatokat, a tekintélyelvet, az engedelmességet (pláne elöljárónak!).
Az eléggé elkeserítő, hogy ő maga is azt mondja: ez sosem számított.
Na, ez a legnagyobb bajom a katolikus egyházzal: hogy nem a fontos dolgok számítanak, hanem sokkal inkább a máz...

Csuri / Bariildi 2010.02.17. 23:00:33

@bdj: minek szurkoltok?
Hogy menjen, vagy hogy ne menjen???
Hogy legyen szex, vagy ne?
de hát egy KÁVÉZÁS közben...?
Vagy ti már tudtok valamit????

vén betyár 2010.02.18. 04:04:13

@tiboru: Ami a kávézás és a sex összefüggéseit illeti teljes mértékben egyetértek a Mesterrel.Éppen ezért én a tea feltétlen híve vagyok.
Azért jobb reggelenként egy igazán forró jó tea /esetenként még a nescafés kecsketejnél is/, mert amíg elhűl addig lehet még egy jót szexelni.
De hát a forgatókönyv szerint ez még a jövő "zenéje".Remélem.

vén betyár 2010.02.18. 04:27:20

@tiboru: Ami a kávézás és a sex összefüggéseit illeti teljes mértékben egyetértek a Mesterrel.Éppen ezért én a tea feltétlen híve vagyok.
Azért jobb reggelenként egy igazán forró jó tea /esetenként még a nescafés kecsketejnél is/, mert amíg elhűl addig lehet még egy jót szexelni.

De hát a forgatókönyv szerint ez még a jövő "zenéje".Remélem.

Hahó blogmotor!Ébresztő!Itt Hjuszton a Zűrközpont.
Igyál egy teát vagy egy kecsketejes neszcafét!

??????????????????????????

Beleömlött a tea a blogmotorba???,,Ha jól emlékszem molnibalázs javasolta, hogy hasonló estben "nyomj egy ismétlést".
Nyom.Ismét.

Old Man 2010.02.18. 06:35:14

"Fújj szél, szakadj meg, fújj, dühöngj!"

vén betyár 2010.02.18. 07:17:16

@Old Man: Jó széllel francia partra avagy Szél viszi messze a fellegeket.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.02.18. 08:37:33

@vén betyár: csak a forró tea előtt akkor egy jó adag mákteát is kell főzni :)
Kávé szex közben már a hedonizmus határait súrolja, nem?...

Letícia, higgadj, mert még mielőtt beköltözhetnél a profhoz, kihajítanak a pingvinek! Csak szépen, sorjában :)

vén betyár 2010.02.18. 09:00:54

@21 hónap: Hogy erre nem is gondoltam!Igen, máktea!Pedig a 3 legjobb dolog a világon: előtte 1 konyak, utána 1 cigaretta'

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.02.18. 09:14:30

@vén betyár: én a gyerekekre gondoltam, hogy közben ne csattogjanak az apró lúdtalpak ;)

vén betyár 2010.02.18. 10:49:58

@21 hónap: Hogy erre sem gondoltam!Nekem meg angyalszárnyak jártak a fejemben....

pincze 2010.02.18. 14:20:32

Szerencsére vannak renitens apácák , akik jó dolognak tartják a kutya simogatást .

Old Man 2010.02.18. 17:44:11

Nagyon hosszú már ez a szobafogság!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.02.18. 18:26:33

Mik nem jutnak eszetekbe a tavolletemben ... Szex es kave? Esetleg mas italok? Sztem egy kavehazi talalkozas eseten a szex csupan virtualis maradhat ... Esetleg labtempo?

Old Man 2010.02.19. 07:02:51

@Gloria Mundi: Addig is olvasgassátok az Éjszakai állatkertet és a Szomjas oázist.A Kedves Nővérnek nem ajánlom a hosszú sazobafogságban, amelyet teljesen érdemtelenül kapott.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.02.19. 09:59:10

@Old Man: Jelentem, mar elolvastam mind a 2 konyvet. Nem hiszem, h a novernek jot tenne ... Sot, nagyon nem tenne jot. Es neked jot tett, Old Man? Erdekelne a velemenyed. :)

Old Man 2010.02.19. 12:22:01

@Gloria Mundi: Nagyon emberi, néha erotikus, néha tragikus, de mindig /egy kivételével/ hiteles, érdekes, élvezetes, olvasmányos alkotások.Nőktől, de nemcsak nőknek.A sok közül két érdekes szerző: az egyik szerint olthatatlan máglyát gyújt, aki tűzre veti /megsemmisíti, megsemmisítteti/ az irodalmat, egy másik szerint csillapíthatatlan mozgásigényt kelt a zárdában nevelkedés.
Csodálatos versek is!
Nagyon tetszett!
Mindenkinek ajánlanám, kivéve a nővért.Agapének annál inkább.Lefekvés előtt...

Csuri / Bariildi 2010.02.19. 21:37:56

@Old Man: Ki hitte vóna, h a manapság felkapott női (emancipációs!!) divatirodalmat olvasod?
Semmi baj velük, vannak dolgok, amik nekem ia tetszenek, de a hajcihő körülöttük nem annyira. A netről rád dől a Szomjas oázis, ha akarod, ha nem. De végülis jó a marketing - inkább csak azért pampogok, mert néha úgy érzem jobb, mint a mű maga :)

Old Man 2010.02.22. 07:38:58

@Csuri / Bariildi: Jogos a pampogás, a mű színvonala nagyon hm.. hm... egyenetlen.
Direkte nem olvasom a "véleményeket" róla, nekem ne mondja meg senki, hogy mit gondoljak.Egyébként mindenevő vagyok, mindenre vevő vagyok, ami jó /innentől csak idő és pénz kérdése az olvasás, mint szinte minden egyéb a világon/.
Szexuális emancipáció meg Évától napjainkig tartó folyamat, személyesen akkor valósul meg, ha rájön a nő arra amit Karinthy fogalmazott meg a legtömörebben és ezt ki is mondja, le is írja /mármint a nő/, meg úgy is cselekszik.
Nekem azért kicsit elfogadhatóbb az örök nő, az Éva, a Máter, a Sziszter...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.02.22. 11:07:04

@Old Man: Kíváncsi vagyok, hány pasi szánja rá magát az ilyen tömör és elkötelezett irányultságú női irodalomra. Főleg, ha nem szakmai kötelesség, hogy elolvassa :) Nagyon becsüllek a nyitottságodért.

Old Man 2010.02.22. 11:40:22

@Gloria Mundi: Köszönöm, de minden érdekel, ami emberi - és jó.Omnis habet sua dona dies.Csak soha nem érem utol magamat.
süti beállítások módosítása