82. Reptér - 3.0

 2010.06.24. 08:00

Richárd a főnökasszonnyal beszél. Franciául. Szidják a légitársaságot, ki-ki a magáét, hogy elkavarta a csomagjukat. Együtt tettek bejelentést. A fiatalabb nővér a jelek szerint nem tud franciául. Mindkét nővér sötét tónusú, vékony és meglehetősen alacsony, egyébként semmi feltűnő nincs rajtuk. Hasonlítanak egymásra, vagy csak azért hiszem, mert tudom, hogy rokonok.

Richárd úgy köszönt, mintha rég nem láttuk volna egymást, magyarul elismétli, hogy mi a helyzet a csomagokkal, mérsékelten méltatlankodik. Bemutatom Dolores nővérnek, Dolores köszönti a kolumbiaiakat, a generális anyát már ismeri korábbról. Keresztül-kasul bemutatkozunk, mosolygás, a fiatalabb apáca nyelve elkezd peregni. Richárd most kimarad a társalgásból egy kicsit, de nagyon figyel, próbálja megérteni, mit beszélünk. Semmi lényeges.

Dolores megkérdi, mehetnek-e, a generális anya biztos fáradt. Elindulunk a parkoló felé. Nem messze parkolt. Tulajdonképp tilosban. Ez Dolores nővér specialitása, tilosban parkolni. Richárd hátramarad velem, hadd fedezzék fel egyedül, amit fel kell fedezniük. De először bepakolnak, szépen beülnek mind a hárman, el is indulnának ... Nem veszik észre, hogy a kerekek ki vannak lyukasztva. Tesznek pár métert így.

Richárd mosolyogva csóválja a fejét.

Dolores kiszáll, megnézi a bal első kereket. Aztán a bal hátsót. Először bosszankodik, csapkod, aztán kitör belőle a nevetés. A generális anya is kiszáll. Elég lazán veszi a dolgot, mint aki hozzá van szokva, hogy ilyesmi történik vele.

Richárd elérkezettnek látja az időt, hogy közbelépjen. Nem esik nehezére rábeszélni a generális anyát, hogy az ő kocsijával menjünk. Hálálkodás, mosolyok, helyezkedés. Kissé szűken vagyunk, nevetgélünk. A nagyfőnöknő ül előre, Richárd mellé. Franciául társalognak tovább. Én beszorulok Dolores és az unokahúg közé. Még szerencse, hogy egyikünk se valami testes.

Címkék: kocsi parkoló csel

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr281867695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.24. 17:54:33

Még szerencse, hogy egyikünk se valami testes. => az olvastam, hogy még szerencse, hogy egyikünk se terhes...

klasztika 2010.06.24. 19:26:56

@21 hónap: na, azt még nem tudhatjuk...

SevenDeadlySins (törölt) 2010.06.24. 22:47:09

Glóry elfelejted a kettőspont nagy p kombinációt ígérem kérhetsz tőlem valamit

Groix · http://index.hu 2010.06.25. 11:56:24

"A legenda az, hogy én a Párizsból érkező Richárd atyát várom a püspöki titkárság megbízásából, hogy elvigyem a szállására."

"Richárd (...) Nem esik nehezére rábeszélni a generális anyát, hogy az ő kocsijával menjünk. (...) A nagyfőnöknő ül előre, Richárd mellé."

Letícia nővér · http://leticianover.blog.hu/ 2010.06.25. 12:00:48

@Groix: Slendrián megfogalmazás. A kocsi természetesen nem a püspöki titkárságé, és nem is Richárdé, hanem a rendőrségé. De a céges kocsit az ember sokszor tekinti úgy, mintha azé lenne, aki vezeti.

Groix · http://index.hu 2010.06.25. 12:13:31

@Letícia nővér: Ez világos.
Csak ha az a fedötörténet, hogy Te a Franciaországból érkezö Richárd atya elé mégy ki, hogy elvidd öt a szállásra, akkor elég furán néz ki, hogy aztán ö vezeti az autót, nem Te.
Mondhatni, kész lebukás.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.25. 12:17:58

@Groix: Pedig ritka, h egy pasi vezetni engedjen egy nőt, aki ráadásul bevallottan még rosszul is vezet. Mi ebben a szokatlan?

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.25. 12:24:46

@Gloria Mundi: Az, hogyha a nő megy ki a saját maga által használt autóval valaki elé, aki nem itt él (hiszen szállása van, nem lakása), akkor elég furcsa, hogy e vendég azonnal átveszi a kezdeményezést, és ő vezeti a vendéglátójának az autóját :-)
Ez max. akkor reális, ha "Richárd atya" gyakran érkezik látogatóba, és jól ismeri a nővért is, aki őt fogadja, meg az autót is.

Bár a sztori fővonala szempontjából teljesen lényegtelen, de kétségkívül furcsa :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.25. 12:26:56

@Attus Germanicus: Ühüm. Leti nem az általa használt autóval megy, ő csak kivitte a kocsit a reptérre.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.25. 13:05:15

@Gloria Mundi: Látom, iskerült egy töklényegtelen dologba belekötni. A lényeg az, hogy Richárd nem itt él, látogatóba jön, és simán ő vezeti azt az autót, amivel kijönnek eléje a reptérre.
Szerintem ez abszurd, akárki akármit mond.
De van annyira lényegtelen, hogy ne folytassam a vitát róla :-)
süti beállítások módosítása