85. Elolvadt a világ

 2010.06.29. 08:00

Képtelen voltam elaludni. Csak feküdtem a sötétben. Keresgéltem az emlékeim között. Szerettem volna visszatalálni a prof melletti hangulathoz. Kizárni a később történteket. A repteret, a kolumbiaiakat, Richárdot. És Judit tanácsait. Részleteket idéztem fel. Olyan izgató, szégyenletes részleteket, hogy még magam előtt is pirultam miattuk. Talán mégse kéne emlékeznem. Mert az emléktől szégyellem magam. Mégis sóvárgok. Szeretném újra átélni. De nem értem, hogy élhettem át.

Félig szenderegve úgy éreztem, visz az autó. Ring velem a kocsi, valamely ismeretlen cél felé. Csak azt tudom, hogy biztonságban vagyok. Addig, amíg így ringatnak, nem érhet semmi baj. Valaki vigyáz rám.

Mikor végre elaludtam volna, valami felriasztott. Egy logikus, hideg gondolat. Nincs ringatás. Nincs biztonság. Nincs semmi. Egy döntés van, amelyet meghoztam. Ki tudja, milyen régen meghoztam már. De csak akkor ébredtem rá, mikor kimondtam. Dühömben mondtam ki, elkeseredettségemben. Nem így kellett volna. Most már mindegy. A lényegen ez nem változtat.

Ahányszor a konkrét teendőkre gondoltam, összeszorult a gyomrom. Nem tudom, merre indulok. Nem tudom, hová tartok. A profnak igaza volt. Kislány vagyok. Lehet, hogy most döntöttem, de ettől még nem nőttem fel. Csak most kezdődik. És nehéz lesz.

Ki emel, ki emel, ringat engemet?
Kinyitnám a szemem, de már nem lehet.
Elolvadt a világ ...

Címkék: döntés emlék szégyen félálom gyerekség

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr452113358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.29. 09:13:55

Ezt a verset a volt férjem mindig apával a végén mondta a gyereknek. Amikor én mondtam neki, nem akarta elhinni szerencsétlen purdé... milyen könnyű félrevezetni valakit. Akár 3, akár 30 évesen...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.29. 09:36:46

@21 hónap: Hát, neki akkor apával volt igaz :) És Leti is inkább ffire gondol.
Egyébként sztem ez egy zseniális versszak.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.29. 10:09:49

Gloria, a kommented nem jön elő, csak a radarban.
Neki nem apával volt igaz, hanem ez volt apa pszichikai hadviselésének egyik fegyverténye. Csúnya dolog a válás, főleg, ha legalább egyik fél hülye...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.29. 10:22:38

@21 hónap: De így már előjött :)
Sajna szépen válni keveseknek sikerül. Sztem még egy szerzetes rendtől is nehéz szépen megválni ... Pedig az mégiscsak kevésbé intim, mint egy házasság.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.29. 10:48:56

Kár, hogy a prof előttem leírta magát azzal az sms-sel. Az még egy örömlánynak küldve is gyenge...

Tényleg nincs biztonság, vagy csak mi felejtjük el a létezését?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.12. 12:45:58

@örömlány:

Biztonság van, csak qrva sokba kerül :-)
süti beállítások módosítása