88. A madridi út

 2010.07.05. 08:00

A temetés óta nem beszéltem érdemben Agapével. Sem ő, sem más nem vont kérdőre, hogy hová tűntem a ravatalozóból. Ez különös. Mintha már nem számítanék. Megjelenek az imádságokon, de meg sem próbálok koncentrálni. Úgy érzem, magam, mint egy betolakodó. Aki már nem tartozik ide. És alig várják, hogy elmenjen.

Agapé jó előre megvetette velem a repülőjegyeket. Mikor a vulkáni hamu miatt összeomlott a légiközlekedés, vonatjegyeket is vásároltatott. Valahogy oda kell jutnunk a választásra. Mondta akkor. Aztán az utazás előtt két nappal küldött egy e-mail-t, hogy Klárát viszi Madridba. Próbáljam átíratni a repülőjegyet. Ha nem megy, a nem névre szóló vonatjegy majd jó lesz Klárának. Akkor ő egyedül repül.

Nem lepett meg. De legalább közölhette volna szóban. Bár lehet, hogy ő is kerüli a konfliktust. Nem tudom, sejti-e, mi történt. Nem akar nyílt szakítást. Majd csak a választás után. Nekem is könnyebb, ha több időm van kidolgozni valami stratégiát.

Annyit válaszoltam, hogy a repülőjegyet nem lehet átíratni. És Isten áldását kértem az utazásukra. A kihallgatás, az egyezkedés, minden maradhat későbbre. 

Elkezdtem álláshirdetéseket nézegetni. És CV-t írni. Milyen hasznosítható tudásom van egyáltalán? Irodai munka, szervezés, nyelvek. Lehetnék titkárnő, például. De tudom én azt, hogy kell civil környezetben mozogni? Majd megtanulom. Megtanulom, milyen, amikor a ruhám nem parancsol tiszteletet. Vagy milyen, ha nem néznek rám furcsán. Kissé sajnálkozva. A ruha sokmindentől megvédett. Talán attól is, hogy lássanak. Hogy engem lássanak, a szerep mögött.

Felhívott a prof. Ez igazi meglepetésként ért. Épp lovagolni vitte a lányát. Elmondtam neki, hogy a döntésem megszületett, csak a megvalósításon kell dolgozni. Ígérte, hogy ő is gondolkodik. Lehet, hogy tud szerezni magántanítványokat spanyolból meg németből Nyelviskolákba is küldjem el a CV-met. Kérdezte, van-e esélye, hogy befejezem a disszertációt. Igazán nem tudom. Valószínű, hogy nem fog sikerülni. Különben is, mire mennék vele? Az egyetemen nincs üresedés. Inkább leépítenek, mint hogy új embereket vennének fel.

Jó volt hallani a prof hangját. Felvidított. Mintha egy másik, derűsebb világból üzent volna. Ahol egy kicsit minden könnyebb. Mert ő ott van.

Címkék: madrid utazás álláskeresés repülőjegy prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr142068045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabor4x 2010.07.05. 17:59:29

Úgy látszik a belső vívódások nem ösztökélik kommentre az olvasótábort. Pedig a prof telefonján is el lehetne morfondírozni egy kicsit. Azt is csodálom, hogy abba se kötött még bele senki, hogy miért ne lehetne átiratni a repjegyet..

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.07.05. 20:12:44

@gabor4x: A Portugál szeretőknél se nyerők a vívódások mostanság ...
Repjegy: vagy Leti akar kiszúrni Klárával, utazzon csak 2500 km-t vonaton, vagy fapados jegy. Úgy rémlik, azt nem lehet átíratni.

Hatis 2010.07.05. 20:28:23

@Carmesina: csatlakozom.

Szerintem a következők lehetségesek Leti életében:

- marad a rendnél (továbbra is tartom, hogy nem fog kilépni)

- kilép és Doloresékhez csatlakozik

- kilép és MCRichie hatására gyorsan elvégzi a rendőrtisztit is, aztán a rendi bűnözés irtásába kezd

- kilép és saját rendet alapít

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.07.05. 20:42:02

@Hatis: Miért gondolod, h nem fog kilépni??? Ezt nem magyaráztad el.

gabor4x 2010.07.05. 21:49:39

@Carmesina: Gondolod, h véletlenül írtam? :)

Hatis 2010.07.05. 22:25:36

@Carmesina: Hát... az ember nem lesz véletlenül szerzetes.

Szerintem Letinél ez afféle szerzetesi kapuzárási pánik (patent pending xP) és előbb-utóbb újra felismeri majd, miért parkolt le a szűzgarázsba.

Tóthi 2010.07.05. 22:28:23

@Carmesina: Ha nem csak zsebpénzt kapna ez a szegény lány, elrepülhetett volna Madridba egy hétvégére. Megnéztem volna Agapé arcát, mikor találkoznak a reptéren. ;-)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.20. 13:16:13

A fapadost is át lehet íratni, iszonyatos összegért.
De ha az ő nevén van, miért ne használhatná? Főleg, ha Klára tufftuffol...
süti beállítások módosítása