96. Minden hiányzik

 2010.07.19. 08:00

Nem írtam róla, de a prof bizony hiányzik. És nagyon jó lenne az ő érdekében is, ha felhívna. Tudnia kellene a lakás-dologról. Ha nem tud róla máris. Judit biztos nem dönt egyedül az ilyesmiben. Akkor meg miért nem hív ez az ember? Én nem hívhatom, a kisebbik lánya vele van. Ő is szokta használni a mobilját. E-mail-t hiába küldtem, azt biztos nem olvasta.

De nem tehetek mást, el kell fogadnom Judit ajánlatát. Nagyon megsérteném, ha visszautasítanám. Különben is csak szeptember elejéig lenne szó róla. Ameddig egyenesbe nem jövök. Addig úgyse tudja kiadni a kéglit, nemsokára leutazik a férje után a nagyobbik lányukkal ... Uramisten, milyen különös elképzelni őket együtt! És most bevillan, amikor a négygyerekes kifakadt a stúdióban. Judit arca. Hát persze, hogy tudja. Ha nem is konkrétan, de azt tudja, hogy milyen a prof. Azt csak a vak nem látja. Borzasztóan fájhat.

Vajon elég ez a tudat ahhoz, hogy lemondjak róla? Lemondjak arról, hogy néha, mikor ráér, és kedve van hozzá, ismét szeretkezzünk? Ebben a pillanatban ezt elképzelhetetlennek tartom. De miféle árulás ez Judittal szemben? Aki barátjává fogadott, aki önzetlenül segít?

Címkék: barátság lakás árulás

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr722086099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iovianus 2010.07.19. 08:35:56

És miféle árulás ez önmagával szemben, kedves nővér?

Csuri / Bariildi 2010.07.19. 09:55:39

Aha. Szóval Leti beköltözik a prof+Judit - féle lakásba, de azt még nem is tudjuk, hogy a prof tud-e az egészről....
Azt mondja szeptemberig, de nem tudom mi változik nyár közepén, amitől szeptemberben már hipp-hopp lesz lakása (ergo munkahelye és keresete is).
A lelki dilemma érthető: Judit tényleg nagyon vagányul segíti, nem lehet jó érzés a háta mögött a férjével kavarni....
@iovianus:
ami az önmagával szembeni árulást illeti: szerintem már eldőlt hogy otthagyja az apácásdit...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.19. 10:09:32

@Csuri / Bariildi: Tényleg nem sok idő van szeptemberig. Lehet, h ez az időhatár aztán kitolódik, mert addig nem lesz megoldás.
Nemtom, iovianus az apácásdira gondolt-e, vagy arra, h Leti értékrendje szerint is árulás lenne folytatni a proffal. Feltéve, ha a prof ilyen körülmények közt folytatná. Vagy egyáltalán ... De Letinek mégiscsak önmagával kell megvívnia a legdurvább küzdelmet.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.07.19. 10:58:06

@Mundi: Sztem a profot nem zavarná a kialakult helyzet...
Leti részéről viszont nem értem az ajánlat elfogadását sem. Ha amiatt fogadta el, hogy nehogy megsértse Juditot, gondolom teljesen kizárja a proffal való viszony folytatását is... Én két utat látok: Vagy a szerelem mindent elsöprő ereje igazolja a kapcsolatukat, vagy az ésszerűség és a Judithoz fűződő érzés győz, melyre tekintettel Leti mellőzi a proffal a (szex)kapcsolatot...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.19. 11:15:59

@örömlány: A prof sokkal józanabb, mint Leti. És sztem fontos neki a családja. De az sem teljesen érdektelen, hogy Judit valójában mit tud, és milyen a hozzáállása. Nem egy átlagos gondolkodású nőről van szó.
Leti akár még el is döntheti, h mellőzi a szexkapcsolatot, de amikor ott lesz az alkalom, vajon képes ellenállni? Az ember sokmindent elhatároz, amit a hormonjai megvétózhatnak.

Csuri / Bariildi 2010.07.19. 14:52:23

@örömlány:
Az az érv, hogy nem akarja Juditot megsérteni, szerintem is sántít....
De van ám egy sokkal keményebb érv is: egyszerűen NINCS más javaslat vagy alternatíva. Semmi pénze, semmi rokona, hová menjen?
Márpedig menni akar....
Örömlány, te (és az emberek úgy általában) miért gondolják azt, hogy a szerelem ún mindent elsöprő ereje BÁRMIT is igazolhat??
A mindent igazoló szerelem csak a hormonok kényszerítő ereje, amint azt sokszor kimutatták már - a szeretet ellenben ennél sokkal tartósabb, mélyebb és ennél fogva igazolóbb erejű is lehet.
Szerintem :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.19. 15:04:24

@Csuri / Bariildi: Igen, elsősorban az alternatíva hiánya döntő. Lehetne talán egy kis türelemmel vmi mást is találni, de Leti már nem akar várni. Tán attól fél, h különben meggondolja magát? Visszakozik?
Ha már szerelem és mindent elsöprés ... Vhol témába vág ez a posztó:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/07/16/mi_legyen_a_csaladdal
Volt egy komment, amely jobban tetszett, mint maga a cikk. Prometheus_x követte el, kis idézet:
A szerelemről kár vitatkozni. Annak normális esetben semmi köze a házassághoz. Aki szerelemből házasodik, az egyszerűen még éretlen érzelmileg a házasságkötéshez, az ilyen alapú házasságok mennek a leghamarabb és a legcsúnyább módon tönkre, a kivételek egészen elenyészők. ..."
"Mivel pont ezért a csapból is a szerelem mindenek fölé emelése folyik, a szeretet fontosságáról eközben szó sem esik, csak holmi "hibbant" vallási fanatikusok emlegetik (megjegyezném: gyakran ők sem ismerik ennek a szónak a valódi tartalmát, így a hiteltelenség okán sajnos mégtovább erodálják az amúgy sem nagy súlyát), ezért aztán egy álérzelem fennhatósága alatt éli le a nyugati világ az életének a nagy részét, szinte állati sorban."
Lehet vele vitatkozni :) Bár, ahol megjelent, annyi a komment, h elvész a nagy tömegben.

gabor4x 2010.07.19. 16:46:32

@Gloria Mundi: Nem tudom, tényleg érdemes-e vitatkozni az idézett állításokkal ((c) Prometheus_x), és annál a posztnál vagy itt, de mégis megteszem, mégpedig itt. Lehet, hogy idealista vagyok, de azt gondolom, tévedés a szerelmet úgy megítélni, hogy annak nem része - sőt netán ellentéte - a szeretet. Igaz, hogy a szerelem rózsaszín köde elhomályosíthatja a tisztánlátást, de azt gondolom, hogy egy idő után egy szerelemben is a szeretetnek kell dominánssá válnia. Ilyenformán az is hamis állítás szerintem, hogy szerelemből nem érdemes házasodni.

De megint jól eltávolodtunk Letitől. Tényleg nincsenek alternatívák? Egyáltalán keresett mást? Juditon vagy Doloresen kívül nincs senki, aki segíthetne?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.19. 16:52:37

@gabor4x: A pasi azt írta, h addig nem érdemes házasodni, amíg a szerelem elvakít. Egy szerelemmel kezdődött, szeretetté átalakuló kapcsolatot házassággá formálni érdemes. Én így értettem, sztem ő is.
A szerelem alapvetően önző és kisajátító érzelemegyüttes. A szeretetnek pedig önzetlennek és adakozónak kéne lennie. Ilyen perspektívából valóban kizárják egymást. Ha a szerelem már eleve nem foglalja magába a szeretetet is. A szerelem is annyi féle, ahány kapcsolat, és ahány ember (minden ember minden szerelmi kapcsolatát is másképp éli meg, valszeg). De amikor szerelemféltésből öl vki (szép rendőrségi szakszóval), akkor ott ugyebár szeretetről egy szót se ejthetünk. Tényleg csak azért hoztam fel, mert örömlány a szerelem elsöprő erejéről írt, meg, mert itt a prof és Judit házasságáról is szó van.
Te látsz alternatívát? Leti helyében kitől mernél kérni? Nem nagyon van itt választási lehetőség.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.07.19. 17:28:39

@Gloria Mundi: Szerintem az az egyik gond, hogy különböző tartalmat tulajdonítunk, mind a szerelem, mind pedig a szeretet fogalmának.

Hatis 2010.07.19. 19:15:36

@mindenki: teljesen offtopic, de talán tudtok segíteni:
a koreai főnököm ma megkérdezte, hogy a nálunk vakációzó (egyetemet végzett) fiával nem angoloznék-e pár órát.

Holnap találkozunk, hogy felmérjem a tudását.

A problémám az, hogy nem igazán tudom, miről beszélgessek vele - mert kb. egy hétről (max 20 óra) lenne szó - csak párbeszéd, semmi más az idő szűke miatt.

Javasoljatok, témákat plíííííííz!

gabor4x 2010.07.19. 19:56:03

@Gloria Mundi: Az alternatívákat illetően arra gondoltam, hátha lenne más lehetőség is, csak Leti eddig nem beszélt róla (ld. kihagyásos elbeszélés).

@örömlány: Egyetértek Gloriával, hogy "a szerelem is annyi féle, ahány kapcsolat, és ahány ember". Ez egybecseng azzal, amit írtál, hogy "különböző tartalmat tulajdonítunk, mind a szerelem, mind pedig a szeretet fogalmának". Ez azonban nem gond, pusztán tény. Persze, a kommentekben néha gond, hogy emiatt nem ugyanarról beszélünk.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.19. 20:12:51

@örömlány: Én elég sokféle tartalmat tulajdonítok mind a 2 fogalomnak :)
@Hatis: Szokásos nyelvvizsga témák: család, közlekedés-utazás, vásárlás, szórakozás, sport, tanulás, munka, szabadidő, stb

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.07.20. 19:09:17

@Hatis:

Mesélj neki Letiről, majd kérd meg, hogy nyilvánítson véleményt a dilemmáiról :-)
süti beállítások módosítása