229. Hétvégi látogatás

 2011.05.23. 08:00

Nem sértődöm meg. A gangról felhívom a profot. Nem azért, hogy tanácsot kérjek tőle az ügyben. Csupán azért, hogy beszéljek valakivel - és vele úgyis akartam beszélni. Nem tartaná-e tolakodónak a részemről, ha meglátogatnám. Nem akarok zavarni, persze. Ha inkább pihenne, nem megyek.

Nevet, jöjjek csak. De ételt ne vigyek, mert már így se tudja megenni, amit a lányok behordtak. Semmire nincs szüksége, de ha van kedvem sétálni vele egyet, akkor azt szívesen. Sose volt még ennyi ideje, és már kicsit unja az Acta Antiqua-számokat. Meg a keresztrejtvényeket. Utóbbiakat különösen.

Lejön a kapuba. Lefogyott valamennyit, de jobban néz ki, mint amire számítottam. Nem akart a kórház területén maradni. Keressünk egy cukrászdát. Erre nem készültem. Ha mégse tud annyit gyalogolni, míg találunk ... De, van valami a közelben. Szerencsénk van, tényleg nem kell messzire mennünk.

Nagyon régen ültünk így, kettesben. Kicsit különös érzés. Eszembe juttatja azt a nyári epizódot. Amikor úgy reméltem, hogy hozzámér. És mégse tette. Csak most veszem észre a párhuzamot. Hogy Ricsi se akarta megtenni. Lehet, hogy ez jelent valamit? Hogy azt jelenti, amit a prof esetében akkor? Ugyan, ez ostobaság. A helyzet mégiscsak teljesen más.

Kávé után rágyújt a napi egyetlen cigarettájára. Ekkor hasonlít leginkább önmagára. Elgondolkozva néz rám. Szerinte mintha feszült lennék. Remeg a kezem. Valami baj van? Nem, semmi baj. Örülök, hogy láthatom. Hogy jól van. Meséli, mennyire távolról szemlél mindent. Az egyetemi ügyek, a belső harcok. A vizsgaidőszak. Most nem érdekli, nem aggódik az egyetem-összevonások miatt sem. Lehet, hogy a vallástörténet nem valami fontos dolog. Vagy nagyon is fontos. Ki tudja. Mindegy. Majd eldöntik nélküle. De azért nem akar lemondani a tanszékvezetésről? Nem, illetve ki tudja. Lehet, hogy mindenről le kéne mondani. Mindenről? Neki? Csak nem szerzetesi életre gondol?

Hamiskásan mosolyog. Nem, azért ezt nem tartja valószínűnek. De át kell gondolnia az életét. Tán nem az a fontos, ami eddig fontosnak tűnt.

Csak búcsúzáskor kérdezi meg, mi van Ricsivel. Én pedig nem hozom elő se a féltékenységet, se a visszautasítást. Szeretnék boldognak tűnni. És erősnek.

Címkék: kórház látogatás prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr982924935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iovianus 2011.05.23. 10:43:54

"Tán nem az a fontos, ami eddig fontosnak tűnt."

Kulcsmondat!
És annyiszor előkerül az ember életében..

gabor4x 2011.05.23. 12:42:25

@iovianus: Nem tudom tényleg sokszor kerül-e elő. Van, akinál csak egyszer. De általában nem jókor. Vagy nem jelent jót. Vagy csak én dödögök...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.05.23. 13:20:15

@gabor4x: Hát, komolyan nem hiszem, hogy sokszor jelenne meg. Ha majdnem meghal az ember, akkor igen, megjelenhet. De miért mondod, hogy nem jelent jót? Persze korántsem biztos, hogy ez a gondolat kitart, lehet, hogy a normál kerékvágásba való visszatérés ismét megfordítja a prioritásokat.

iovianus 2011.05.23. 17:08:44

@Gloria Mundi: Elég ha egy barát, rokon hal meg. Ha elvesztesz valamit/valakit. Ha beteg vagy. Sok lehetőség van, mikor felmerül, hogy változtatni kellene, akár apró dolgokon is.

LittleBear 2011.05.23. 17:43:23

Leticiának van egy atyai jóbarátja. Ha meg tudnák tenni, hogy az agyuk leghátsó bugyrába bezárják, ami egyszer megtörtént, igazán jó, közeli barátok tudnának maradni. Az már egy más kérdés, hogy Ricsi ehhez mit szól, de lehet, hogy Leti/Panninak amúgyis valaki mást kell keresnie.
Miért gondolom ezt? Mert Ricsi csak úgy "ráakaszkodott", LP meg elfogadta, szereti, mert mellette van, de lángoló szerelmet ez a kapcsolat nem enged meg. Letinek nagyon rossz lesz, ha majd Ricsi hagyja el...

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2011.05.24. 00:25:15

@Precízke: Nem hiszem, hogy ne lehetne közeli barát a prof úgy is, h valaha volt köztük szex. Még csak annyira száműzni se kell ezt a gondolatot. Persze, Ricsi lehet féltékeny ...
Mi az a lángoló szerelem? Miért kéne feltétlen lángolnia? Lehet, hogy Ricsi lassabban enged közel magához valakit ...

gabor4x 2011.05.24. 10:56:11

@Gloria Mundi: Nem arra értettem, hogy nem jelent jót, hogy az ember újragondolja az életben fontos dolgokat, hanem hogy ez általában tragikus vagy majdnem tragédiával végződő eseményhez kapcsolódik. A tragédia pedig nem jó, még ha elgondolkozásra is késztet. Inkább ne legyen tragédia. Persze, nem mi választjuk.

LittleBear 2011.05.24. 17:53:51

@Carmesina: Panninak szüksége lenne egy kimondottan biztos pontra, és gyakran kellene hogy hallja, hogy szeretik és fontos. Így meg csak fő a saját levében gyakran.
A proffal kapcsolatban meg én a Ricsi helyében nagyon féltékeny lennék...

gabor4x 2011.05.24. 19:32:40

@Precízke: Lehet, hogy Ricsi tényleg féltékeny, és azért hárította Panni közeledését, mert érezte (éreznie kellett) rajta, hogy aggódik a prof miatt, és úgy gondolta, hogy Panni részéről csak pótcselekvésről van szó?

LittleBear 2011.05.24. 20:17:30

@gabor4x: Lehet, hogy Ricsi féltékeny, de szerintem semmi konkrét oka nincsen, ha csak az nem konkrét ok, hogy Panni sokat beszél/foglalkozik a proffal. Bár, azt hiszem, hogy ha a prof előállna azzal, hogy megváltozik, otthagyja a családját, és Pannival akar élni, Pannika hanyatt-homlok rohanna...
De ez már csak az egyéb résztvevők miatt sem lehetséges. A profot nem lehet kiszakítani a megszokott környezetéből, egy ötvenvalahány éves ember nem tudja már újrakezdeni az életét :-((

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.05.24. 22:59:45

@gabor4x: Jé, mik nem jutnak az eszetekbe ... Ricsi nem tűnik féltékeny típusnak, amúgy. Vagy csak ügyesen leplezi.

@Precízke: Egyrészt tényleg kizárt, hogy a prof otthagyja a családját, de miből gondolod, h Panni azonnal rohanna? Lehet, h így is Ricsit választaná, sztem eléggé odavan érte. A prof mára valóban atyai jóbaráttá vált a számára, korántsem biztos, h szívesen élne vele ...

gabor4x 2011.05.24. 23:50:08

@Precízke: Egy mésik emberre, férfire (spec. a profra) nem csak "férjjelöltként" lehet féltékenynek lenni. Az is kiválthat féltékenységet, ha többet gondol rá, fontosabbnak tűnik bizonyos szempontból. Egy atyai jóbarátra is féltékeny lehet egy férfi.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.05.25. 13:58:56

@gabor4x: Persze, sőt, a másik szellemi-lelki elsőbbsége még jobban is fájhat, mint a valódi hűtlenség. De miért kell mindig mindenkire féltékenykedni?
És azt elképzelhetőnek tartod, hogy Ricsi jobban beleszeretne Panniba, ha akadna egy komoly ellenjelölt? Akkor esetleg elkezdene teperni?

gabor4x 2011.05.26. 11:13:12

@Gloria Mundi: Jó kérdés, hogy Ricsi elkezdene-e teperni... Ricsi elég nehezen kiismerhető. Látok rá esélyt, hogy nem kezdene teperni, hanem azt mondaná, legyen, ahogy Panninak jobb.
süti beállítások módosítása