252. Mi volna, ha?

 2011.07.13. 08:00

Alig írom le, hogy a prof ritkán hív, felhív három nap egymás után. Valami miatt most van kedve beszélgetni. Sőt. Találkozni is.

Nem tudom, jól tettem-e, hogy beleegyeztem. Máskor eszembe se jutott volna ezen gondolkodni. De amit Ricsi kérdezett, és ahogy kérdezte, azt nem tudom elfelejteni. Azzal hitegettem magam, hogy a prof már nincs olyan hatással rám, mint régen. Beleszerettem valaki másba. Együtt élek valaki mással. A barátság megmaradt, de az erotika kiveszett belőle. Belőlem, belőlünk. Valójában nem tudom, belőle kiveszett-e. Vagy hogyan működik ez? A puszta elhatározás segít abban, hogy ne kívánjunk valakit többé? Az ő esetében vajon így van? Ha találkozunk, még látja bennem azt, akit egy éve? Vagy már egyáltalán nem?

Magamban is bizonytalan vagyok. Ha Ricsi nem teszi fel a kérdéseit, és ha a prof nem hív fel háromszor, eszembe se jutna. De mi volna, ha? Persze nem hiszem, hogy bármi lenne. Nem, ezt biztosan nem akarhatja. Ha azonban ő mégis akarná, én nem akarom. Nem szabad akarnom semmiképpen.

Ostobaságokon gondolkodom.

Címkék: ricsi prof kételyek

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr843056006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.07.13. 08:07:37

Meg kell szervezni egy családi találkozást, hogy Ricsi és a prof is ott legyen :-))

LittleBear 2011.07.13. 08:58:22

Letipanni: Elvégre is a nevelt unoka keresztanyja vagy, a jogalapja megvan a hívogatásra, találkozásra :-))
(ostobaságokon meg nem kellene gondolkozni, semmi értelme)

gabor4x 2011.07.13. 09:17:13

"Ostobaságokon" gondolkodni néha elkerülhetetlen. Óhatatlanul gondolunk valamire, csak utólag nevezzük ostobaságnak, így próbálva elhessegetni a gondolatot, ami nem véletlenül jutott eszünkbe.

LittleBear 2011.07.13. 09:41:11

A prof biztosan nosztalgiázik (szívműtét után valószínűleg lecsökkent a csábításainak a gyakorisága, és a delikvensek is elpárologtak - LP egy biztos pont, aki a régi életére emlékezteti). Csak baj ne legyen a nosztalgiázásból.
Egyszer már írtam, és ezt tartom is, ha úgy alakulna, LP boldogan kötné össze az életét a proffal - csakhogy 50 felett az emberek nem tudnak megváltozni, és a családját sem lehet meg nem történtté tenni.

flea 2011.07.13. 11:50:12

Ha a profnak lesz kedve és kezdeményez, abból bizony - döntések ide, Ricsivel kapcsolatos érzelmek oda - könnyen lehet, hogy szeretkezés lesz. Márpedig én kinézem a profból, hogy azon morfondírozik magában, vajon a régi életének mik azok a részei, (1) amiktől még nem ment el a kedve, (2) amik még működnek...

Ezt az eszeddel nem akarod, de összességében mégis akarod, vagy legalábbis pusztán ezért nem akarod elkerülni a kettesben találkozást (ami egyébként az egyetlen módja lenne annak, hogy kizárd az ilyesmit). Ezért mintegy önvédelemből megtiltod magadnak, hogy végiggondold. Ha más nem, így a potenciális bűntudatot potenciális zavarodottságra cserélheted, ami nyilván sokkal kezelhetőbb érzés.

Na, így született a poszt utolsó mondata.

("Már megint okoskodom, aztán nyilván nem lesz igazam" rovatunkat olvashatták :))

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.13. 14:29:50

@LittleBear: Hogy érted, hogy elpárologtak a delikvensek? A szeretője? Vagy szeretői? Nem hiszem, hogy maguktól elpárolognának, ha szeretik, márpedig azt láttuk, hogy milyen ragaszkodást képes ébreszteni.

Sztem korántsem olyan egyértelmű, h LP szeretne együtt élni a proffal.

@flea: Nem nagyon bízol LP önuralmában :-) Megcsalná Ricsit az első kísértésnél? Ez azért nem lenne rá jellemző. Az lehet, hogy megkívánja ő is a profot, de kötve hiszem, hogy simán belemenne egy hűtlenségbe, főleg azután, h nagy nehezen sikerült leépítenie magában ezt a vágyat. Ha sikerült ... Az már más kérdés, hogy ha Ricsivel szakítana, mire lenne kapható.

flea 2011.07.13. 14:34:39

@Gloria Mundi: szokás szerint sikerült túlzóan fogalmaznom, de a gondolatmenet érvényességéhez elég, ha annyi történik, amitől már bűntudata lenne, ha előre végiggondolta volna, hogy benne van a pakliban. Az meg nagyon kevés is lehet.

LittleBear 2011.07.13. 14:35:38

@Gloria Mundi: Az ilyen "alkalmi" szeretők nem szoktak hosszútávú kapcsolatot tartani. Nem hiszem, hogy a profnak sok állandó szeretője lett volna, hosszabb távú sem sok, ahogy én őt elképzelem. A szerelmesebb fajtákkal vagy bele sem ment a kapcsolatba, vagy hamar "lekoptatta" őket.

Szerintem LP-nek igenis van önuralma, megszenvedte, hogy a prof elutasította, nem hiszem, hogy újra át akarja élni. Azt meg, hogy szeretne együtt élni a proffal, azt csak spekulálom, az ő lelkialkatához jobban megy egy szellemileg is felsőbbrendű pasas.

LittleBear 2011.07.13. 14:38:23

@flea: Hát igen, jobb ha előre végiggondolja, mi minden történhet. Én az ő helyében nem találkoznék a proffal négyszemközt ilyen előzmények után...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.13. 14:46:33

@LittleBear: Hááát ... Én nemtom, de lehet, h tévedsz a prof szeretőjét-szeretőit illetően. Attól, hogy valaki nem engedi, h egy nőn elhatalmasodjék a szerelem (olyan mértékben, h az a házasságát-családját veszélyeztetné), még teljesen élhető, hogy legyenek érzelmei a nővel kapcsolatban és viszont. LP leépítése inkább azért volt szükséges, mert LP szóló, és neki akadályt jelentett volna egy normális párkapcsolathoz vezető úton a proffal folytatott viszony.

@flea: Jaj, a bűntudat ... Panninak sztem még szinte mindentől bűntudata van. Nehéz arról leszokni.

LittleBear 2011.07.13. 14:49:41

@Gloria Mundi: Akkor viszont nem értem, miért pont LP-t kell "vegzálnia"? A titkárnőjének is kisírhatná magát, az úgyis tud minden viselt dolgáról - hacsak ő is nem szerelmes bele...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.13. 14:54:21

@LittleBear: Sztem az nem vegzálás, ha az ember felhívja a barátját párszor. Még az sem, ha találkozik vele. :-)
A titkárnője ugyan sejthet dolgokat, de biztos nem beszélik meg egymással, vagy az hatalmas öngól lenne a prof részéről.

LittleBear 2011.07.13. 14:59:04

@Gloria Mundi: Bocsánat, most én vagyok az, aki beleköt az élő fába...
Szóval ha a prof hátsó szándékkal keresné Pannit, az elég nagy "szemétség" lenne a részéről. Ha pedig nem, akkor Panni az, aki rémeket lát, illetve mégsem múlt el az erotikus vonzódása teljesen.
Nincs jó megoldás az adott helyzetre.

Még valami: Ricsinek jó emberismerőnek kell lennie. Lehet, hogy ő látja jól Pannin a rajongás jeleit?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.13. 15:28:15

@LittleBear: Tipikus női morfondírozást adunk itt elő, ahogy Panni is. Vajon mit akar a pasi, és miért, és akkor én mit fogok csinálni, és ha mégsem, akkor ... :-) Közben meg a profnak valszeg esze ágában sincs lerohanni a szerencsétlent, csak épp nincs itt a család, és beszélgetni támadt kedve. Vagy nem.

Ricsi jó emberismerő, de azért itt nem pártatlan szemlélő, és féltékeny ... Vagyis lehet, h többet látott bele az egészbe, mint amennyi benne lett volna, ha ő nem kérdez rá. Ezek a hangulatok, impulzusok folyamatosan tudják befolyásolni egy nő vonzalmait ... Persze, az nyilvánvaló, h ha vkitől, épp a proftól kell leginkább tartania, más fajsúlyos vetélytárs eddig nem tűnt föl.

flea 2011.07.13. 15:28:23

@Gloria Mundi: egyetértek, én is épp ezért gondolom, hogy ez fontos szerepet tölt be abban, hogy mit hogyan csinál.

@LittleBear: hogy Panni valamilyen formában rajong, az ezer százalék.

LittleBear 2011.07.13. 15:38:06

@Gloria Mundi: Az is lehet, hogy a prof tényleg csak egy jóbarátot lát Panniban...
(ja, tipikus női morfondírozás, pláne hogy dolgoznom kellene a gépen, és oly könnyen ide lehet kattintani kommentelni :-)) )

Ricsiről való képünk még mindig váltakozik a gáncstalan, nemes lovag és a szívtipró, a nőt csak "használó" önző fickó között...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.13. 19:53:25

@LittleBear: Mert ebben a pasiban ez mind egyszerre van jelen :-) A lovag és a szívtipró, mikor hogy ...

LittleBear 2011.07.14. 20:12:07

És akkor mi lenne, ha Panni nyíltan megbeszélné a kétségeit a proffal? Hogy Ricsi féltékeny, és hogy nem akarja, hogy ebből konfliktus legyen - a prof tapasztalt, öreg róka, tegyük fel, hogy nem most jön a kapuzárási pánik, és nem szeret bele végzetesen Panniba, biztosan tud okos dolgot is mondani, vagy ő maga ajánlja fel, hogy ritkábban találkozzanak. A prof végül is nincs a tudatában, hogy Ricsi tud arról, hogy LP lefeküdt vele.
süti beállítások módosítása