Könnyű megszokni a nyugalmat. És elszokni bizonyos helyektől. Még a saját otthonunktól is. Amennyiben ez a saját otthonom. Mindenesetre ez a hely áll hozzá a legközelebb. Kicsit olyan, mintha idegen lakásba jöttem volna vissza. Néhány napig tart, míg újra hozzászokom a mindennapi életemhez. De a munka hamar visszazökkent majd.

Nem kérte meg a kezem. És se Veronában, se Velencében nem jártunk. Nem vallana rá, ha ilyen helyre vinne. Nem, mintha kifogása lenne ezek ellen a városok ellen. De tán a félreérthetőség elkerülése végett. Ha például Párizsba vitt volna, akkor félreértettem volna?

Az Alpokban töltöttük az idő nagy részét. A német és osztrák Alpokban. Hiszen tudja, mennyire szeretem a hegyeket. Ezzel ő is így van. Sokat kirándultunk, még többet pihentünk. Jó volt, hogy együtt vagyunk, karnyújtásnyira. De az is jó volt, ha külön utakon jártunk.Ricsi például elutazott három napra elintézni valamit. Azt a három napot is élveztem. Jólesett, hogy senkihez, még hozzá sem kell alkalmazkodnom. Jólesett a csend. Jólesett, hogy hiányzik. Hogy felidézhetem, miket mondott mostanában. És hogyan nézett. És hol simogatott meg. Jólesik elválni, hogy újra találkozzunk.

Mikor megérkezett, átnyújtott egy sárga borítékot. Csak annyit mondott, hogy ez anyámé volt. Döntsem el, hogy el akarom-e olvasni vagy megsemmisítem. A naplója. Az a német férfi, aki élete utolsó évében vele élt, csak nemrég szólt Ricsinek, hogy ez a napló létezik egyáltalán. Megfeledkezett róla, véletlen került a kezébe. Ő persze nem tudja elolvasni, hisz magyarul van. Ricsi nem olvasott bele. Csak átnyújtotta nekem. A boríték még mindig kibontatlanul hever a bőröndöm egyik fakkjában. Nem tudom, mit kezdjek vele.

Címkék: nyaralás boríték alpok

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr493186222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2011.09.02. 08:23:49

Szép beszámoló, szép emlékek.
Úgysem tudod megállni, hogy el ne olvasd a naplót, de miért is ne olvasnád el?Nem hiszem, hogy nem érdekel!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.02. 09:03:07

@vén betyár: Érdekelni biztos érdekli, de fél is tőle. Hogy bizonyosságot nyer arról, mennyire nem számított az anyjának.

gabor4x 2011.09.02. 12:28:35

Itt van az ősz, itt van újra.. Szerencsére csak a naptárban meg az iskolákban. :)
Kedves Panni, köszöntünk újra itthon és köreinkben (gondolom, bátran írhatom többes számban). Miközben Te visszazökkensz a mindennapokba, reméljük, mi is viszazökkenhetünk abba, hogy rendszeresen olvashatjuk beszámolódat.
A borítékot pedig forgathatod még egy darabig. Semmi sem sürget, hogy felbontsd. Van időd, hogy felkészülj rá lélekben (ha már nem nyitottad ki elsőre).

vén betyár 2011.09.02. 13:14:03

@Gloria Mundi: Eddig is úgy tudta, azt gondolta, hogy semmit sem számitott.Legfeljebb bebizonyosodik.Erősebb lány annál Panni, hogy ne tudná elviselni.Azt is túlélte, hogy R. nem kérte meg a kezét.
Ha meg az derül ki a naplóból, hogy mennyire szerette, mennyit gondolt rá anyuka...?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.02. 13:18:01

@gabor4x: Tényleg, hiányzott? Már a heti három Leti-adag :-)

@vén betyár: Sztem itt mások sugallták, h azt kéne remélnie, h megkéri a kezét, nem ő találta ezt ki. Úgyhogy ezen nem is nehéz túltennie magát, már, ha igazából nem remélte.
Nyilván az is kiderülhet egy ilyen naplóból, h mennyire szerette. Meg az is, hogy szinte egyetlen gondolatot se pazarolt rá ...

gabor4x 2011.09.02. 17:16:35

@Gloria Mundi: Igen, amit írtam lehet úgy is érteni, hogy hiányzott. :)

iovianus 2011.09.02. 22:34:49

@vén betyár: pont ezt akartam írni, szóval nem írom le még egyszer :D
süti beállítások módosítása