78. S.O.S.

 2010.06.18. 10:00

Épp kinyitnám az utolsó sms-t, amelyet Richárd küldött, mikor megszólal a mobil. Összerezzenek, úgy hasít bele a csöndbe az éles elektronikus dallam. A Diótörőből. Richárd az.

- Végre! Hová tűntél, Leti? Már a fél várost tűvé tettem érted! Egész délután próbállak hívni. A temetőben is kerestelek. Teljesen felszívódtál.
- Én csak ...
- Jó, majd elmeséled. Most nincs időnk, azonnal érted megyek. Hol vagy?
- A rendházban.
- Nagyszerű. 10 percen belül ott vagyok érted.
- De mi van?
- Útközben elmagyarázom.
- Útközben hová?
- A reptérre. Rendi ruhát vegyél fel.
- Hulla fáradt vagyok, dög meleg van, nincs kedvem most veled randizni.

Richárd kurtán felnevet.

- Sajna ezt a randit nem halaszthatjuk máskorra.
- Muszáj?
- Muszáj, Leti. Akármilyen hulla vagy. Bevetés.
- Ezt nem hiszem el, pont ma?
- Pont ma. Na, mindjárt ott vagyok. Gyere le a kapuba.
- És Agapé? Mit fog szólni?
- Beszéltem vele, elengedett.
- Te? Beszéltél vele?
- A temetőben. Persze. Na, kíváncsi vagyok, te hol lófráltál. De most le kell tennem. Cső.

Kinyomom a telefont. Megint kísérteties csend van. 10 percen belül legyek a kapuban? Még le akartam zuhanyozni! Richárd meg fogja rajtam érezni.

Címkék: telefon sms richárd keresgélés

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr811860921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsdafarku 2010.06.18. 10:46:07

Izgalmasabb, mint az előző posztok!:)
Bevetés!!!

Groix · http://index.hu 2010.06.18. 12:29:18

Miért is egyértelmü Ricsinek, hogy Letíca elsö szóra bevetésre kész?

Letícia helyében elküldeném a nyálba, engem aztán ne ugráltasson senki (esetleg, ha szerzetes vagyok, a rendi elöljáróm megteheti...).

vén betyár 2010.06.18. 12:41:34

"Na, kiváncsi vagyok te hol lófráltál:! Máris játssza a főnököt!
Lehet, hogy a civil jövője is biztosítva van Letinek?Szinte látom már egy másik egyenruhában.:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 13:52:42

@Groix: Volt vmi megegyezés köztük, ha jól sejtem.
@vén betyár: Hát, az nem megy olyan gyorsan :)

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 14:18:32

háá, a prof el akarja hagyni az országot, ő mutatkozott be colos néven a mérsékelten dekoratív, ámde szellemi képességekkel sem megvert angélának.. és még fiatalabb lányoknak is... a szálak összeérnek! :D

komolyra fordítva a szót... értem én, hogy a blognak nem ez a célja, hanem az egyházi cikik kiteregetése, de mindenesetre vicces fordulat lenne.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 14:22:45

@Gildor Inglorion: A gond csak az, h Colos 2 méteres, és Leti is ismeri. :P
Sztem a blognak egyáltalán nem az egyházi cikik kiteregetése a célja.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.18. 14:25:52

@Gloria Mundi: Az egyik célja nyilvánvalóan az. Hogy az egyetlen volna, azt én sem gondolom.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 14:32:31

@Gloria Mundi: hát akkor pedig rohadt mód rosszul látja valaki, ha még rá is csapta a pecsétet:

Letícia szerzetesnő. Magyarul apáca. Csinos 30-as, épp a disszertációját írja, tv-műsorban szerepel, és az elöljárója, Agapé nővér választási kampányát szervezi. Laptopja van, titkos fórumon csetel, a tisztasági fogadalmán elmélkedik. És folyamatos kísértéseknek van kitéve. Ebben a naplóban nem ájtatoskodik, és nem kamuzik. Mert ő is csak ember, sőt, ízig-vérig NŐ.

ha most fognám, és a replace funkcióval átírva a katkó kisebbség nevét másra, és újrapublikálnám a blogot, akkor mindenki számára egyértelmű lenne, hogy ez kisebbség elleni izgatás. de különösebben nem érdekel. amíg valaki ebben éli ki a frusztrációit, addig jól van.

mint a szólásszabadság lelkes támogatója, azt mondom, hogy mindenkinek joga van irkálni. mégha idiótaságokat blogol is az illető.

éppen az zavar, hogy manapság már ennél kevesebbért is meghurcolnak embereket.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 14:37:59

@Gildor Inglorion: Most sztem nagy marhaságot írtál. Nem néztem volna ki belőled. Az, h bizonyos dolgokat felvet a blog, létező problémákat, kisebbség elleni izgatás? Atyaég, ez aztán a paranoia!

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 14:39:10

@Gloria Mundi: hát, a 'A gond csak az, h Colos 2 méteres, és Leti is ismeri. :P' is némi logikai ellentmondást érzek felfedezni.
amikor én a saját regényemet írtam, akkor visszafele is átolvastam, hogy ne ellentmondás. ha az eddigi bejegyzéseket mind valósnak fogadjuk el, akkor ez a cáfolat hibás.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 14:41:43

@Gloria Mundi: ha figyelmesen elolvasod, nem azt írtam. azért írtam körbe, mert a dolog árnyaltabb ennél. persze még lehet, hogy nagy marhaságot írtam, de én csak olvasója vagyok a blognak :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 14:52:24

@Gildor Inglorion: Most nincs időm visszakeresni, de vhol írta, h párszor beszélt vele. (Persze, lehet, h telefonon :P) A profról nem írja, milyen magas, de a 2 méteres lenne, azt sztem említené.
Ami a kisebbség elleni izgatást illeti: egyrészt egy baromi durva kijelentés. Másrészt egyáltalán nem csak negatívumokkal van tele a szöveg a katolicizmussal és annak képviselőivel szemben. Vannak ilyenek és vannak bőven pozitívumok. Ha most arra gondolsz, h ha ez a regény a rabbi lánya címet viselné (ugye, ilyen van is), akkor egyes zsidók és intézményeik árnyalt, tehát negatívumot is tartalmazó ábrázolása izgatásnak minősülne, akkor sajnálom, h ezt így látod. Lehet, a rabbi is így látja. Az izgatás az, ha vmit elferdítve, rossz szándékkal, előítéletesen ábrázolsz. Mondjuk, mint Tormay Cecile. Érdekes, ha vki a nőket ábrázolja nagyon negatívan egy irodalmi műben, azon nem szokás így kiakadni. Az belefér a művészi szabadságba?
Szted itt csupa idiótaság van? Akkor minek olvasod?

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 15:06:10

@Gloria Mundi: kifejezetten olvasmányos. csak az nem tetszik, hogy mint valós történés van beállítva.
nem, nem feltétlen a rabbi, másra gondoltam, de ha a rabbi lenne, akkor valószínűleg én is csatlakoznék a tiltakozáshoz. nem szeretem a rasszizmust, és vannak területek, ahol alacsonyabb az ingerküszöb. ezt a történetet, ilyen kiinduló feltételekkel egyszerűen inkorrektnek tartom. de ez már legyen más problémája. (azért kíváncsi lennék én pontosan a szép új gumitörvényre, aminél elég, ha egy kisebbség sértésnek ÉRZI. persze tiboru itt ki tudna javítani, láttam már, hogy jobban ért a témához) de nyugi, nem vagyok annyira paranoid :) remélem más se... de azért érdekes gondolatkísérlet...

na, én meg már azt olvastam, hogy leticia = angéla. úgy érthető a dolog... ha nem, akkor miért nem lehet, hogy angéla rosszul tudta a nevet?

ha regényként vesszük a dolgot, akkor pont érdekes ez a rész is, mert emszíricsi pont olyan helyzetbe rántja bele letit (reptér, dress code: rendi ruha), amitől korábban óvta. regényként kifejezetten izgalmas, egy olyan csomópont, ami sok más szálhoz kapcsolódhat. ezért érdemes olvasni a blogot :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.18. 15:11:21

@Gildor Inglorion:
@Attus Germanicus:

Kisebbség elleni izgatás?! Katolicizmus cikizése, mint (rész)cél?!

Ez a blog?!

Tisztelt olvasótársak, biztos, hogy ugyanazt a blogot olvassuk?

Iovianus 2010.06.18. 15:23:51

Ez a blog egy folytatásos regény. Aki nem így áll hozzá vagy többet vár ennél, az súlyosan téved.

Groix · http://index.hu 2010.06.18. 15:37:05

@Gloria Mundi: Megegyezés, hogy majd segít, de nem arról, hogy az elsö szóra ugrik, és még ö szégyellje magát.
Vagy én legalábbis nem így értelmeztem (...volna Letícia helyében) a megállapodást.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.18. 15:49:09

@Iovianus: Így van. Viszont a saját műfajában kétségkívül mestermű.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 17:38:15

@Gildor Inglorion: Én még mindig le vok döbbenve azokon, amiket írsz. Lécci, hozzál már szövegszerű bizonyítékot arra, h itt vmi kisebbség elleni izgatás zajlik! Minden katolikus szereplő szemét, pedofil gyilkos szted ebben a regényben? Hajlott hátú és süt a szeméből a gonoszság? Vagy vhol szerepel, h le az egyházzal, tiltsuk be? Akár kódolva???
Aki nem regényként olvassa, az se vethet ilyesmit a szemére. Nincs benne semmi olyan, ami nem történhetne és ne történne meg a valóságban. Állításod szerint a valóság ábrázolása izgatás? Provokáció? Csak, mert vkinek a "szépérzékét" sérti?
A rasszizmussal egybevetni meg annyira abszurd, h köpni-nyelni nem tudok.
Ha egy regény zsidókról szól, akár zsidó írja, akár nem, nem lehet negatív szereplőket beletenni? Tudod, milyen ez? Mint a szocialista regény. Annál volt elvárás, h a párthoz tartozók, vagy a munkások csak pozitív szerepben tündökölhetnek. HS
@Groix: Mi van, ha olyan a helyzet, h muszáj most ugrani, másnapra halasztani nem lehet?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.18. 18:57:04

@Gloria Mundi:

Pedig Groix kolléga szakmájától sem idegen az azonnali döntések kényszere.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 19:41:12

@Gloria Mundi: figyu, gondold végig... ki a pozitív katkó szereplő? dolores némiképp hasonló szolgálatot vállal, mint a real apócák, de talán csak azért, mert róla még nem derült ki semmi.
letivel kezdve, a többiek megélhetésiek. persze, vannak ilyenek, de, hogy itt nincs egy pozitív példa sem, az meglepő. persze lehet úgy magyarázni, hogy leti így látja, mindenkinek ő látja a fonákját.

és mondom, szerintem itt a felelősség nem is annyira jogi, hanem erkölcsi értelemben súlyos. hány olyan olvasó lehet, aki azt hitte, hogy ezzel bepillantást nyer az egyház életébe... és most el is hiszi, hogy csak erről szól egy zárda élete...

persze szólhattam volna hamarabb, de épp most csúszott ki a számon. tulképpen most sem érdekel túlzottan a dolog. ironikusan már céloztam rá ezerszer, pl lady gaga gruppenes apácavideójával, hogy azért ennyire nem kéne már az egyéni koncepcióknak alárendelni a történetet, a valóságot. persze megteheti az író, csak gondoltam szólok neki, bárki is az. néha vannak őszinteségi rohamaim, aztán elmúlnak :)

lovianus: persze, én is tisztában vagyok vele, hogy a reggeli ital nem tej. de éppen ezért, itt sem kéne így jellemezni a blogot:

Letícia szerzetesnő. Magyarul apáca. Csinos 30-as, épp a disszertációját írja, tv-műsorban szerepel, és az elöljárója, Agapé nővér választási kampányát szervezi. Laptopja van, titkos fórumon csetel, a tisztasági fogadalmán elmélkedik. És folyamatos kísértéseknek van kitéve. Ebben a naplóban nem ájtatoskodik, és nem kamuzik. Mert ő is csak ember, sőt, ízig-vérig NŐ.

és még néha kommentel is. szóval ez tej feliratú reggeli ital.

szóval písz, nyugi, nem utálok senkit :) glóri, téged főképp nem, nem is értem, miért kell ezen megdöbbenni, amit írtam.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 19:57:17

@Gildor Inglorion: Ha pozitív szereplőn azt érted, h semmi rossz tulajdonsága nincs (ilyen ember nem létezik, tehát csak szar didaktikus regényekben találhatsz hasonlót), akkor persze igazad van.

De ha inkább pozitív, mint negatív szereplőt keresel, akkor Doloresen kívül ott van Emerencia és Anzelm atya is. Angéla áldozat, nem gonosz, ő sem negatív a szememben. Csabi is katkó, és noha csak távolról kerül szóba, kiderül, h rendes srác. Agapé sokrétű. Egyáltalán nem stemplizném abszolút negatívnak. Kláráról keveset tudunk, az viszont egyelőre negatív. Colos negatív. Leti? Inkább pozitív. Szóval a katkó szereplők ábrázolása teljesen kiegyensúlyozott, mondhatnám, inkább pozitív irányba billen el. (Említhetném még a négygyermekes nőcit, ő sem annyira negatív, bár kicsit idegesítő. De hát ilyenek az emberek, könyörgöm, ez van.)

A már másodszor beidézett szöveg pedig pont olyan, mint egy fülszöveg. Én azt nem értem, hogy nem elég ez ahhoz, h mindenki regénynek nézze.

@tiboru: Pontosan.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.18. 20:06:48

@Gloria Mundi: jó, maradjunk ennyiben. nem akarom rontani én itt a hangulatot :) jó hétvégét, aztán hétfőn kiderül, mi a folytatás :)

Csuri / Bariildi 2010.06.18. 22:13:43

@Gildor Inglorion:
Mi bajod van neked....?
Te, figyuzz. Ha idiótaság, akkor mért nem húzol el a vérbe, és mit lógsz itt folyton???
A kisebbség elleni izgatást nettó nem értem.
Enyhe üldözési téveszméd van?? Vagy nem is olyan enyhe....?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.18. 22:40:03

@Csuri / Bariildi:

Hé, ez azért egy kicsit vehemensre sikeredett...

Gildornak van egy véleménye, oszt' megosztotta velünk. Üldözési mániája meg mindenkinek lehet: ez egy szabad ország, ráadásul bírjuk Mária és a Szent Korona támogatását is. Mi bajunk lehet ezután?!

Csuri / Bariildi 2010.06.18. 22:51:32

@Gildor Inglorion:
Szóval olvasmányos, bár inkább regény.
Másrészt idiótaság.
Aha.....
Azé jó dolog a következetesség, tényleg.
Ez a regény - valóság csócsálás meg már annyira uncsi...
Fogd fel aminek akarod, oszt jónapot.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 22:53:48

@Gildor Inglorion: Ha már ott tartottunk, h írtál egy regényt, hol lehet azt olvasni? Abban is mindenki azonos mindenkivel? Ja, és főleg csakis pozitív szereplők fordulnak elő benne? Kíváncsi vagyok rá. Komolyan. És még nem is figuráznám ki folyamatosan, mint te ezt.
@Csuri / Bariildi: Tényleg kemény voltál. De az se volt semmi, amiket GI írt ...

Csuri / Bariildi 2010.06.18. 22:54:07

@Iovianus:
Lám, te megtaláltad magadnak a jó megközelítést.
Így elgalább nem idegelsz azon, hogy valóság, vagy mi....
Sztem is ez a jó megoldás....

Csuri / Bariildi 2010.06.18. 23:01:56

@Gloria Mundi:
Eszem megáll tőled. Képes voltál egyesével előszedni a szereplőket, csak hogy érvekkel válaszolj Gildornak.
Néha olyan megveszekedetten vitázós vagy Gloria drága, és állandóan az érveket sorakoztatod.
Mint egy született zsidó, vitázol nonstop - mondanám, ha nem aggódnám halálra magam hogy ezzel valami kisebbségi izét sértek :)
Gildor zsigerből írta, amit írt, az érveivel utólag legfeljebb megpróbálta magyarázni.
Te meg mint egy kis mintadiák, kötelezőnek érzed objektíven megválaszolni....
De minek???
Na jó, ha neked jólesik....

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 23:08:50

@Csuri / Bariildi: Engem biztos nem sértesz meg a született zsidó-dologgal, nem bánnám, ha az lennék :) Igen, én mindig, az utolsó percig képes vagyok érvekkel alátámasztani a véleményemet. Tessék érte megkövezni. Ő szólított fel, h gondoljam végig. És én végiggondoltam. Sorry. De ilyen hülye racionális vagyok. Tessék engem így elfogadni. :P

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.06.19. 01:44:27

@Csuri / Bariildi: neked meg elgurult a gyógyszered? glóriával egész normálisan meg tudtam beszélni a dolgokat, pedig nem tetszett neki a véleményem.

tudtommal ezt az oldalt amúgy letícia szerkeszti, akár virtuálisan, akár nem. de persze megfogadom a tanácsodat, és elhúzok, mert nekem bejövős az a stílus, amit megengedtél magadnak. aláírom, hogy néha kissé bonyolultabbra sikerülnek a mondataim, de ha nem érted, akkor kérdeztél volna, mielőtt minősítesz. így csak azt tudom mondani, hogy nem ismersz, ámde minősítesz, ergó a nekem szánt véleményed terólad árulkodik. sajnálom, senkit nem akartam megbántani, még azokat a kommentelőket, akiknek láthatóan több joguk van itt az oldalon tartózkodni, mint nekem, az én véleményemmel. esetleg elkezdhetitek törölni az ellentétes véleményeket, szigorúan a véleményszabadság jegyében persze, mint tótawé is előbb moderál.

sajnálom, hogy így vélekedsz rólam, persze ez szíved joga :) inkább elhúzok :) annyira azért nem nélkülözhetetlen a megbecsülésetek, és a társalgás veletek.

vén betyár 2010.06.19. 07:04:09

@Gildor Inglorion: Mindannyian a kedves kis nővér :P tüzénél melegszünk.Van amikor lobog, van amikor majd elalszik, van amikor csípi a szemünket a füstje.Jókat beszélgetünk, vitatkozgatunk, néha sértegetünk, néha megbántódunk,de holnap este újra ott ülünk a tűznél.Vagy holnapután.
Kellemes hétvégét mindenkinek, béke veletek!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.19. 09:39:23

@Gildor Inglorion: Lehet, h Csuri kicsit túlreagálta, de sztem te sem igazán súlyoztad, h mit írsz le, mikor leírtad. Nagyon durva dolgokat írtál, persze nem trágár stílusban. De attól, h vmi finomabban van megfogalmazva, lehet akár súlyosabb is, mint egy indulatból odavetett erősebb megjegyzés.

Senki nem mondta, bizonyos embereknek több joguk van itt lenni, mint másoknak. És előzetes moderálás se volt soha. Úgyhogy ez is tök igazságtalan a részedről. Tótawénél sztem sokx jelennének meg rasszista vélemények, ha nem moderálna előzetesen. De rengeteg negatív és őt pocskondiázó véleményt is átenged. Persze, mert ő is pocskondiáz rendesen.

Én a szexcsatákon egy időben bevezettem az előzetes moderálást, de nem sokáig volt életben ... Mindenesetre van, h az embernek tele lesz a hócipője a hülyeségekkel. Egyébként előre tudhattad volna, milyen reakciókat váltasz ki, ha ezzel jössz, van már elég előzmény ehhez a blog történetében. Az is egy külön regény.

Mindenesetre én a béke és a véleményszabadság híve vagyok. De a racionalitásé is. Ha vitázunk, akkor érvekkel, és ne zsigerből. Jó hétvégét.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.19. 10:18:35

hm... jó messze kerültetek a témától...
az tény, hogy ha valaki nekiállna cigányozni/zsidózni/féllábúzni/színesezni, akkor tuti lenne valaki, aki üvölt. ebben egyetértek.
hogy Letícia története provokáció lenne, azt mondjuk nem hiszem.

Csuri, te most jól nekiszaladtál a csalánosnak :)

Csuri / Bariildi 2010.06.19. 11:08:43

Mindenkinek:
elgurult a gyógyszerem :) pardon.
Hamut szórók a fejemre, meg minden, de hát ez van: ha kiakasztanak, kiakadok.
Egyébként ha BÁRMELY blogon azt olvasom egy állandóan visszatérő kommentelőtől, hogy ez milyen idiótaság, ez a blog (ahol minden nap kommentel), akkor azt javaslom hogy tolja odébb a biciklit.
Jól elcsevegtünk (ok, az én stílusom ennél tán kissé kevésbé volt komilfó), de azt spéci még mindig nem tudjuk mire gondolt Gildor kisebbség elleni izgatás alatt.
Nem is baj :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.19. 11:26:49

@Csuri / Bariildi: végre valaki, aki legalább annyira szalonképtelen tud lenni, mint én :)
Kebelemre, dezsvír :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.19. 12:37:34

Le fogtok cseszni, de már megint racionális próbálok lenni.
A katkók a cigánysággal és a zsidósággal ellentétben nem képeznek etnikumot, ráadásul annyira nem kisebbségiek, h teszemazt Mo.-on a legnagyobb Egyház hívei. A legtöbb pénzzel és legnagyobb hívőszámmal rendelkező Egyházéi. Tehát kisebbségnek nevezni, és etnikumokhoz hasonlítani egyszerűen abszurd. Egyszerre ennyit.
Örülök, h megint higgadtabbak vagyunk :)

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.19. 12:47:02

@Gloria Mundi: Ez hazugság. Mármint nem Te hazudsz, hanem a katolikusok. Valójában kevesebb, mint a lakosság 15%-a tartozik hozzájuk. A többi csak elmegy esküdni meg temetni a papokhoz, mert "az olyan szép", vagy gyereket keresztelni, mert "úgy szokás".
Mivel pedig a keresztelő-esküvő-temetés szentháromságon kívül is az egyházhoz kötődő emberek kétharmada idős, ezért vélelmezhető, hogy 10 éven belül a cigányok Mo-on többen lesznek, mint az igazi katolikusok.
Tehát igenis kisebbség, még ha ezt próbálja is leplezni.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.19. 13:18:01

@Attus Germanicus: Lehet, h igazi katkókra nincs is igény. Bár az, h ki igazi, és ki nem, szintén lehet vita tárgya. Mindenesetre tény, h az 1%-ból nekik jut a legtöbb az Egyházak között. Tény, h per pill elég erős keresztény kurzus van kialakulóban, és ez nekik, meg a reformátusoknak kedvez. Tény, h nem szenvednek üldöztetést, bár szted akkor jó, ha üldözik őket. Különben elkényelmesednek. Na ja ... Ebben van logika.
Más: a katkók és a cigányok halmaza egymást metsző, és nem különálló halmaz. Ui. a legtöbb cigány ember, ha jól tudom, vallásos, és történetesen keresztény. Elég nagy számban katolikus. Tehát, ha a cigányok száma nő, elvileg, a katkók száma is.
Egyébként meg a parlamenti kétharmad is csak egyharmad, ha a szavazatra jogosultak számát nézzük. És akkor mi van?

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.19. 13:39:25

@Gloria Mundi: "Tény, h nem szenvednek üldöztetést, bár szted akkor jó, ha üldözik őket." - lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de akkor ez honnan jött?

AG, köszi, erre gondoltam én is.

Még egy kérdés: nem lehetek egyszerre több kisebbség tagja? Mondjuk a hátonhordozóké, a balkezeseké, a családosoké, a kék bugyit húzóké és éppenséggel a katolikusoké?
Mi a kisebbség fogalma? Szerintem ügyes megfogalmazással minden többségből lehet kisebbséget csavarintani.
SDS hun van má? Olyan ügyesen tud Andorkára hivatkozni.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.19. 14:15:19

@Gloria Mundi:

Ha már a kétharmad itt is szóba került, itt egy új módszer a köztársasági elnök demokratikus választására:

osztgyunamigyun.blog.hu/2010/06/18/hogyan_valasszunk_koztarsasagi_elnokot

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.19. 14:16:15

@21 hónap:

Mindenki kisebbség, ha ügyesen választjuk meg a szempontot.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.19. 14:18:53

@tiboru:

És persze ugyanakkor többség is - csak más szempontok szerint.

Ha bármilyen kisebbségi paraméter miatt szopóágon van, akkor jár neki a megkülönböztetett figyelem.

Tehát mindenkinek jár.

Tehát értelmetlen (?).

Lehet vitatkozni :-)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.19. 14:20:48

@tiboru: köfi, hasonlóan gondolkodtam én is. A vita viszont pont ezért értelmetlen.

SevenDeadlySins (törölt) 2010.06.22. 03:11:34

@Attus Germanicus: Egyre izmodosodik az úgynevezett értelmiségi vagy városi vallásosság, amely szemben a falusi - egyházias - vallásossággal jóval kevésbé ritualizált viszont lelkiismeretesebb. ők azok akik azt mondják: Hiszek egy személyes Istenben, de nem az egyházilag kiprédikáltban.

Na most ha a templomra kerül a sor akkor ők is bemondanak egy egyházat, s bár felülreprezentáltak a köreikben a reformátusok de a többség még mindig katkó.

@21 hónap: Lol a kulcsszavak "releváns" és "hátrányos helyzeű" ^^

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.22. 07:52:45

Nem igaz, visszatért Seven! És még csak nem is mondja, hol járt ennyi ideig :P

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.22. 08:22:32

@SevenDeadlySins: Igen, így van, de ebben a körben a katolikus egyház szavának igen csekély a súlya, ezért nem nevezném őket katolikusnak, még ha ott lettek keresztelve, és, ha templomra kerül a sor, a katolikust keresik fel, akkor sem.

SevenDeadlySins (törölt) 2010.06.22. 13:50:59

@Attus Germanicus: Lehet hogy per definitionem nem felelnek meg a katolikusságnak, de attól még egy új katolikus hullám, egy új fázis a vallásosságban az, amit ők képviselnek, s semmiképp sem szabad kívülállóként leírni őket, hisz az övéké katolikusok jövője

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.22. 17:45:33

@SevenDeadlySins: A jövő, amely már el is kezdődött? Tényleg, sikerültek a vizsgáid, Seven?
süti beállítások módosítása