299. Update

 2011.12.31. 08:00

Évzárás előtt gyors helyzetkép:

Megszületett Babyface-ék kislánya. Épp december 25-én, ahogy karácsonyi meglepetéshez illik. Ricsi már látta élőben is, én még csak fényképről. 

Karácsony környékén sok munka akadt. Noha a nyelviskolában szünet van, a magántanítványaim nem akartak leállni. Sőt, még egy új jelentkező is beesett. A téli szünetre jött haza, és szerette volna bepótolni, amit Spanyolországban nem sikerült megtanulnia néhány hónap alatt. Dolgoztam még 24-én délelőtt is. És 27-én ismét. Az ünnepekre meg kaptam egy fordítást, amit sürgősséggel kellett elkészítenem. Lehet, hogy senki más nem vállalta. 

A proffal 24-én találkoztam, odajött a cukrászdába, ahol tanítottam. Mindenképpen látni akart még az idén. Röviden elbeszélgettünk, Angéla nagy meglepetésre Lilivel együtt Csabi családjánál töltötte a szentestét. A prof kicsit sajnálta, mert kisgyerek nélkül a karácsony nem az igazi szerinte. 

Ezúttal nem mentem éjféli misére. Babyface-ék gyerekeit viszont elvittük pásztorjátékra. Arra Ricsi is hajlandónak mutatkozott, a gyerekek kedvéért. Torokszorító érzés volt, de valahogy legyűrtem a meghatottságomat. 

A kedves deák rövid jókívánságot írt karácsony előtt. Reméltem, hogy közben jelentkezik, nem tette. Nem tagadom, csalódottnak érzem magam egy kicsit. Pedig most béke van Ricsi is köztem, de nagyon nyomasztja az új szolgálati törvény. Eddig legalább az ő munkahelye elég stabilnak látszott. Mostantól bármiért elbocsáthatják.

Az én helyzetem is bizonytalan. A nyelviskola nem alkalmaz, és még vállalkozói számlát se fogadna el, ha ilyet tudnék adni. Vagyis kénytelen vagyok ismerőstől kérni a számlát. A munkát viszont szeretem, és elég szabadidőm marad más dolgokra is. Igaz, a koránkelés nehezemre esik. De mikor laudesre jártam, akkor is mindig korán keltem.  

Volt egy kis nyelviskolai ünnepség az oktatók számára. Kvízjátékot rendeztek, hogy összerázódjék a társaság. A csapatunk nyert, bár sajnos nem nekem köszönhetően. A nyeremény minden csapattag számára egy mozijegy. Nem kettő. Különös. De egyik kollégámmal sincs kedvem elmenni moziba. 

Hirtelen ennyi jut eszembe. Áldott új esztendőt!

Címkék: update év vége

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr433507655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabor4x 2011.12.31. 21:58:59

Köszönjük a friss híreket! Áldott új esztendőt Neked is, kedves Letipanni!

mégsem én voltam? 2012.01.04. 18:28:12

Kedves Letipanni!

Nagyon sajnálom, hogy azt írtad, nem mentél el éjféli misére. Kár, hogy egy év sem kellett hozzá, és feladtad az elveid, értékeid jelentős részét.

Másrészt azt kell tanácsolnom, hogy sürgősen keress normális, bejelentett munkát. Ha másképpen nem megy, menj külföldre, akár a kapcsolataid révén. Még egy pár ilyen év, és nem lesz tb-d, nem lesz jövőd, és nem lesz esélyed sem, hogy a növekedő nyugdíjkorhatárig biztos hátteret jelentő munkád/állásod legyen. Ha Ricsi tényleg olyan fontos az életedben, legjobban teszitek, ha mindketten külföldre mentek.

Amúgy egyébként meg mindenkinek boldog új évet!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.01.07. 21:31:56

@Little.Bear: Huh... Szegény LP most megkapta tőled. Feladta az elveit, az értékeit, lezüllött? Lehet, h csak most kezd kinyílni a szeme. Azelőtt se nagyon hitt azokban az elvekben. Ha valaki megváltoztatja a világlátását az nem feltétlenül negatív.

Ami a külföldre költözést illeti: ez lenne a megoldás minden problémára? Akkor az ország nagy része kiköltözhetne, mert rengetegen vannak olyan helyzetben, h fogalmuk sincs, mi lesz majd, ha elérik a nyugdíj-korhatárt. Egyébként most már az aktuális nyugdíjasok se tudják, mi lesz velük, nem hogy a jövőbeliek. Szóval, menjünk külföldre mind? Kinek van itt kiszámítható jövője? Az tegye fel a kezét!

mégsem én voltam? 2012.01.08. 10:09:28

@Gloria Mundi: Tavaly még elment az éjféli misére. Pedig már akkor sem volt a rendben. És akkor pásztorjátékra minek elvinni azokat a szegény gyerekeket, hülyíteni őket valamivel, amiben egyik felnőtt sem hisz...

Nem mondom, hogy mindenki menjen külföldre, de Panni esetében sok szempontból tanácsos. Ő élt külföldön, elég sokáig, két nyelvből is nagyon jó, és semmi nem köti még ebbe az országba. És tényleg nincsen jövője, ha ez így marad. Ha nincs Ricsi, akkor most sem lenne túl jó anyagi helyzetben...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2012.01.08. 18:21:58

@Little.Bear: Miért jelentené az éjféli mise elszalasztása azt, h semmiben nem hisz? Azért ez elég nagy ugrás. Én életemben egyszer se voltam éjféli misén, pedig elég sokáig hittem a katolicizmusban.
Egyébként meg nem ők nevelik azokat a gyerekeket, ha pásztorjátékra vitték, azt tehették a szülők kérésére, de lehet ez egyfajta kulturális gazdagodás is. Nem csak azt lehet megnézni, amiben hisz az ember.

Ami az elmenetelt illeti, az most sokaknak eszébe jut, de nem pont ezen okokból. Tele van vele a levegő, de mondani könnyebb, mint megtenni. Próbáltam már gyökeret verni kint, és volt nyelvtudásom, de ott sincs kolbászból a kerítés. Most még kevésbé, mint 15-20 éve. Mindenütt elég nagy a munkanélküliség éppen, ha vmi összejön is, az valszeg nem legális meló, vagy olyasmi, amit utálna. A nyelvtudás magában egyéb szakma nélkül nem sokat ér. Spanyolországban mindenki tud spanyolul...

Hogy mi köt vkit egy országhoz... Csak az, h vannak-e benne emberek, akik fontosak neki? (Egyébként LP-nek vannak.) De ezen túl sokminden más is. Furcsa, h ez neked nem tűnik fel.

Az megint más kérdés, h egy rendőrnek milyen lehetőségei lennének másik országban, ehhez nem értek.
süti beállítások módosítása