168. Testek

 2010.12.31. 08:00

Szeretem a testét. Úgy, mint templomot. És úgy, mint annak teljes ellentétét. Mint szentet és mint profánt. Ha szentélynek látom, nem tudom kívánni. Ahhoz más kell. Szégyentelenség, gátlástalanság. Amit csak most tanulok.

Az ítélkezés hangja. A keménység hangja. Halálos bűn. Így szeretni, kötelék nélkül. Institúció és áldás nélkül. Csak emberi szinten. Csak? Emberi szinten? Nem tudom bűnösnek érezni magam az egyik pillanatban, és boldognak a másikban. Egyre kevésbé nyomaszt a bűntudat. És egyre könnyebben magyarázom meg önmagamnak, hogy miért. Hogy miért nem érzek bűntudatot.

Szeretem a testét. És rajta keresztül a sajátomat. A tagadásból az igenlésbe. Ki tudja, meddig adatik meg, hogy ennyire test legyek. Nem szamártestvér, nem fájó hús. Nem legyőzni-való. Nem megfékezni-való. Csak test, a test akaratából. Vagy a lélek akaratából. Ami most egyre megy.

Címkék: bűntudat test

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr12549206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Letícia nővér · http://leticianover.blog.hu/ 2010.12.31. 10:24:55

Minden olvasómnak, kritikusomnak, és azoknak is, akik időközben elhagyták a blogot, a legjobbakat kívánom a jövő évre!

Ezt a posztot pedig köszönöm:
hangaagi.blog.hu/2010/12/30/szuzgarazs_leticia_panni_leticiaover_ajandek

iovianus 2010.12.31. 12:01:26

Boldog új esztendőt kívánok én is mindenkinek.

Hadd ajánljak én is valamit, amit nemrég találtam; érdekes "apácás" olvasnivaló, a maga régmúlt valójában.

www.orsolyita.hu/almenu1/dombovar/dombovar.html

iovianus 2010.12.31. 12:02:41

p.s.: az bevezető általános rész után naplószerű, és érdemes megnézni a végén a neveket is!

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2011.01.01. 21:08:19

szeretem a test-templom-hogyan imádjuk kérdés/tétel szentháromságot. főleg, ahogy te leírtad.

az a gáz, hogy el vagyok kényeztetve. megszoktam, hogy egy nap alatt sokat-sokat habzsolok, és sok minden történik, csak sodor az egész, úgyhogy most úgy de úgy de úgy várom a folytatást, hogy csak na!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.01. 22:18:37

@hangaagi: Gondolom, a kommenteket nem olvastad, pedig azok teszik ki a másik, nagyon érdekes részt :) Izgalmas lenne egyszer úgy megjelentetni egy regényt, h a kommentek is szerepeljenek benne. Aztán az olvasó, aki már a könyvet veszi kézbe, bosszankodhatna, h nem írhatja oda a saját véleményét :)
süti beállítások módosítása