253. Ház kerttel

 2011.07.15. 08:00

Gyönyörű parkba visz. Árnyékos terasz, vízpart, gyerekek játszanak a fűben. Korai vacsora. Mosolygós, józan, baráti hangulat. Talán a gyerekek jelenléte teszi, de rákérdez. Vajon Ricsivel tervezünk-e családot. Egyáltalán volt-e szó róla. Először nem akarok beszélni a témáról. Aztán lassan kiszedi belőlem a részleteket. Hümmög. Persze, egyrészt érti, hogy senkit nem lehet rábírni a családalapításra. De azt gondolja, hogy nem szabad lekötnöm magam valaki mellett, aki ezt ennyire visszautasítja. Ha én határozottan erre vágyom. Olyan határozottan nem vágyom erre. Magam sem tudom, mire vágyom igazán.

Később meglepő ajánlattal áll elő. Augusztus első két hetében Olaszországba mennek nyaralni. Az egész család. Még Angélát is a kicsit is viszik. A balatoni nyaraló meg üresen. Vajon nem lenne kedvem? Természetesen vihetem Ricsit, ha ráér. Azt viszek, akit akarok. Minek üljek ilyen melegben a belvárosi lakásban? A nagymama-féle ház már nem az enyém, oda úgyse mehetek. De ez a lehetőség ... Igazán nagylelkű felajánlás. Nem kell mást tennem, mint elfogadnom.

Sejtem, hogy Ricsinek egyáltalán nem fog tetszeni az ötlet. Még így sem, hogy a prof nincs a közelben. Még hogy a profék nyaralójába menjek? Mintha nem lenne pénzem nyaralni, ha éppen ahhoz van kedvem. Gondolom, ezt mondja majd. (Esetleg többes szám első személyben.) Alamizsna. Hagyjanak már békén, Panni. Ne jótékonykodjanak veled, nem szorulsz rá. Még mindig gyereknek néznek? Vagy minek?

Mosolyogva megköszönöm a profnak, de nem mondok még se nemet, se igent. Én nagyon szeretnék menni. Nem csak a kert, a szabad levegő, a fürdési lehetőség miatt. Kíváncsiságból is. A házukat már ismerem. De a nyaralót még nem. Ott lenni és nézelődni a könyvek között. Beszívni a bútorok illatát. Benne élni egy kicsit abban a hangulatban. Bár kicsit elszomorítana, hogy ő nincs ott. Hogy ők nincsenek ott. Biztos üresség-érzésem is lenne. Nem tudom. De valószínűleg úgyse lesz belőle semmi. Mert Ricsi megalázónak érezné ezt a felajánlást. Talán jobb, ha meg se említem neki.

Címkék: ház ajánlat ricsi prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr953060621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.07.15. 08:33:42

Az ilyen felajánlás teljesen normális, ha Ricsinek nem tetszik, az az ő baja, de azért meg kellene kérdezni őt is...
Nem hiszem, hogy nyaralóban túl sok személyes dolgok lenne.
Minden 30-on felüli nőt a gyerekkel piszkálnak? Amennyire normális dolognak tűnik, annyira tudja az ember lányát zavarni, ha ezzel abajgatják...

LittleBear 2011.07.15. 10:19:02

Még két belekotty:
1. Örülök, hogy a profnak nincsenek nyilvánvaló "hátsó szándékai", sőt inkább átmegy pótpapába.
2. Ha ilyen tapasztalt, sokat látott pasas mondja, hogy óvatosan Ricsivel, ha tényleg nem akar családot, akkor csak módjával lehet hosszú távra tervezni vele. (De akkor is, ha a nem kevésbé sokat tapasztalt író(nő) írja :-)) )

Szolgálati Füldugó 2011.07.15. 12:15:39

Hát, ha Leti-Panni a professzor szagát szeretné beszívni, akkor talán jobb, ha otthon marad.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.15. 18:32:02

@LittleBear: Könnyen beszélek a mostani pozíciómból, de lehet, hogy nem feltétlen kéne hosszú távra tervezni, egyelőre. A prof meg családcentrikusabb lett, mint volt ... Mindenkit szeretne elboronálva látni :-)

@Szolgálati Füldugó: Nem a prof szagát,te! :-P

LittleBear 2011.07.15. 22:35:31

@Gloria Mundi: LP úgysem tudja otthagyni csak úgy Ricsit. Ahhoz történnie kell valaminek. Hosszú távra meg soha nem lehet tervezni :-((

LittleBear 2011.07.17. 23:20:10

Látom, jó kis önellentmondásba keveredtem...
Szóval hosszú távra tervezni kell, mert egyébként elmegy az ember élete, de nem lehetsz biztos benne, hogy az is fog történni, amit elterveztél. (Velem sokszor megtörtént, hogy azok a dolgok lettek fontosak, amik csak úgy "megtörténtek", nem terveztem el előre. Kár, hogy erre nem lehet alapozni, pláne nem negyven felett...)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.07.18. 08:41:25

@LittleBear: Legtöbbször nem a tervek szerint alakul az élet, de ettől még megpróbálhatunk úgy tenni, mintha a kezünkben tartanánk a szálakat. :-)
Egy vigasztaló van ebben, olykor sokkal izgalmasabb dolgok történnek, mint valaha gondoltuk volna.
süti beállítások módosítása