74. Post

 2010.06.16. 10:00

Visszamentem a szobába. A prof az erkélyen állt, nadrágban. Cigizett. Hirtelen elérhetetlennek és távolinak láttam. Szívem szerint odamentem volna hozzá, hogy átöleljem, de tudtam, hogy nem szabad. Így is csodáltam, hogy ki mer állni a lánya lakásának az erkélyére ebben a helyzetben.

Mivel még egy törölköző se volt a láthatáron, felvettem a ruhámat. Nem kellemes meztelenül maradni, ha a másik ruhában van. Különben se vagyok hozzászokva a saját pucér testemhez. Olyan idegen ez a helyzet, mégis olyan ismerős. Mintha nem telt volna el nyolc év. 

A prof a lányairól beszélt, mosolygott, olykor nevetett. A nagyobbik már kész nő, udvarlója is van. Bár a prof nem veszi komolyan. A kisebbiket még nem érdeklik a fiúk. Nem igazán. Csak azért van valakije, hogy legyen. Mert fel kell tudni mutatni egy hódítást. Ha lehet, többet. Úgy mosolygott ezen, mint valami csínyen. Hódítani, megszerezni, felmutatni.

Engem is meghódított és megszerzett. Ha felmutatni nem is akar. Vagy mit tudom én ... Az ő hódítása talán erről az egy szeretkezésről szólt. Számomra viszont ugyanez a szeretkezés nem hódítás, hanem bukás. Vagy mégsem? Ez csak szó. Bukás. Miért lenne bukás? Nem éreztem annak. Megkönnyebbülés volt és szépség. Fájdalom volt, mert nem folytatódhat, de ebbe nem akartam belegondolni.

A hódítás egy nő számára a férfi szerelmének megszerzése. És pontosan tudom hogy ilyesmiről szó sincs köztünk. Biztos könnyebben bocsátaná meg a gyengeségemet bárki, ha szerelmes volnék. De hát nem vagyok. Nem, mintha nem tudnék az lenni, ha egy kicsit is szabadjára engedném magam. Az érzelmeimet azonban nem engedhetem úgy szabadon, mint a testemet. A testemet sem szabadott volna. Most már mindegy. Eldőlt.

Bűntudatot viszont egy szemernyit sem érzek. Ez őszintén meglep.

Címkék: szerelem bukás hódítás prof

A bejegyzés trackback címe:

https://leticianover.blog.hu/api/trackback/id/tr891718426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsdafarku 2010.06.16. 10:38:52

"Biztosan könyebben bocsátaná meg a gyöngeségemet bárki, ha szerelmes volnék."
Nincs mit megbocsátani.
Természetes vágy természetesen kielégült.
Ki csábított el kit?

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.16. 11:30:04

@rozsdafarku: "Természetes vágy természetesen kielégült." Szerintem másról is szó van Letícia esetében...

gabor4x 2010.06.16. 12:29:01

@rozsdafarku: Leti esetében ez nem nevezhető természetes vágynak. Már csak a 8 év miatt sem.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.16. 13:32:02

@gabor4x: hm... el tudod képzelni, hogy 22-30 éves korban milyen feszültségek maradnak meg/gyűlnek fel az emberben? Letíciát szerintem az ELMŰ simán átvette volna generátornak...

Egyébként nekem ez az önfegyelem netovábbbja: Az érzelmeimet azonban nem engedhetem úgy szabadon, mint a testemet.
Nem hinném egyébként, hogy ezek után sokáig fogja bírni ezt a természetellenes állapotot.

gabor4x 2010.06.16. 13:46:00

@21 hónap: Ne felejtsd el, hogy Leti apáca (szerzetesnő), nála az önmegtartóztatás kellene, hogy legyen a default állapot. De persze, az egész blog erről a feszültségről szól. Nem fogjuk tudni egyszeriben megfejteni ezt a dolgot.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.16. 14:49:49

@gabor4x: A vágy akkor is természetes, ha a társadalom vagy a vallás el akarja nyomni. És akkor is, ha maga az ember akarja minden erővel elnyomni magában.
@21 hónap: Jó az ELMŰ-s kép :)
Arra utalsz, h bele fog zúgni a profba, mint a parancsolat. Szted nem zúgott máris bele? Nem öncsalás az, h állítása szt nem szerelmes?

gabor4x 2010.06.16. 15:00:57

@Gloria Mundi: A "nem vagyok szerelmes, mert nem akarok az lenni" tartalmú gondolatok nekem világ életemben gyanúsnak és betarthatatlannak tűntek. De lehet, h Letit más fából faragták.

rozsdafarku 2010.06.16. 15:03:07

@Gloria Mundi: Sztem arra utal, ha beleszólhatok /ha nem/:"Az érzelmeimet azonban nem engedhetem úgy szabadon, mint a testemet."

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.16. 15:58:18

@21 hónap: Hát, harapófogót hozzak? :P
@gabor4x: Pedig be lehet tartani. A beleszerelmesedés elhatározás kérdése is.
@rozsdafarku: Vagyis szabadon engedi az érzelmeit, ergo szerelmes lesz. Nem???

vén betyár 2010.06.16. 16:13:40

@Gloria Mundi: Nem, nem az érzelmeit engedi szabadon, hanem a testi vágyait elégíti ki szabadon - ha tippelhetek.Elég sokáig elfojtotta.
"Az érzelmeimet azobnan nem engedhetem úgy szabadon, mint a testemet."
"Bűntudatot viszont egy szemernyit sem érzek."
Van mit bepótolni!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.16. 16:36:46

@Gloria Mundi: érzelem = menekülni akarás, félelem, szorongás, szabadság iránti vágy. A szerelem csak sokadik :)

Iovianus 2010.06.16. 22:11:37

72 poston keresztül szurkoltam a nővérnek, hogy legyen elég hite én kitartása a szerzetesi életúthoz, még ha olykor kételyek is gyötrik.
Csalódtam :( (jó, tudom, így izgalmas a sztori :))
Remélem valahogy sikerült helyretenni a dolgokat, bár a rendből ezek után ugye ki kell lépni.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.16. 22:22:03

@Iovianus: Emiatt nem feltétlenül kellene kilépni.

Az más kérdés, hogy a főszereplő ettől függetlenül is rég ki akart lépni, nem hisz már rég az Egyházban, és Istenben se nagyon.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.16. 22:43:58

@Iovianus: Ha vkinek ennyi kételye van sztem, akkor csak idő kérdése, h eljusson a konklúzióhoz.
@Attus Germanicus: Mi miatt kéne kilépni még szted is? Ez számomra épp elég ok. Jó, tudjuk, hány pasi vét a tisztasági fogadalma ellen, sőt! És mégse gondolják úgy se ők, se az elöljáróik, h ki kéne lépniük. Egyébként, ha 1 nő tesz ilyet, az mennyiben más? Ha más sztetek ...
Hogy Istenben nem hisz, azt miért gondolod?

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.16. 22:52:55

@Gloria Mundi: Nem teljesen világos a kérdésed, de szerintem egyetlen esemény, légyen az bármi, nem lehet kényszerítő ok a szerzetesi élet feladására. Ha életformaszerűvé válik, az más, de itt egyelőre erről nincs szó.

Ami a másik kérdést illeti: nem állítom, hogy nem hisz Istenben, de azt igen, hogy abban a személyes Istenben, akinek mindenfélét megígért, rég nem hisz.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.06.16. 23:00:25

Hogy működik ez, írni kell még egyet, hogy kijöjjön az előző? :-)

yenoee 2010.06.16. 23:01:27

Hello mindenkinek.
Valamelyik előző posztban már volt szó a születésről, elsősorban mint újrakezdés, mint valami más (egy másik út, másik élet) elölről kezdése értelmében. A bűntudat hiánya számomra azt jelenti, valami nincs már meg, nincs a helyén az, aminek ezt a bűntudatot ki kellene váltania. Vagyis ha volt, elmúlt, megszűnt. E felismeréstől új kezdetnek kellene következnie hát, Leticia számára is.
Talán minden ember életében többször is eljön egy-egy ilyen hosszú pillanat, amikor lezárul egy történet és kezdődik egy másik. Nagyon izgalmas, ahogy Leticia felismerve a múltjával kapcsolatban ezt, most egyre inkább megpróbál tudatossá válni és az eseményeket önálló egyéniségként, saját erejére és képességeire támaszkodva megélni. Összességében saját sorsát kezébe venni. Ez azért különösen nehéz feladat, mert abban a közegben, ahol él, ilyesmi megengedhetetlen.

A legelejétől követem a blogot, mélységesen egyetértek azokkal a kommentelőkkel, akik a szöveg minőségétől el vannak ragadtatva. Csak így tovább, kedves Leticia!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.16. 23:19:34

@yenoee: De jó, h van, aki most szólal meg először :) Hogy bírtad ki eddig? Ez aztán önuralom!
Tetszik, amit a bűntudat hiányáról írsz.
@Attus Germanicus: A személyes Istenben lehet, h nem hisz, vagy nem úgy, ahogy azelőtt. Ill. épp nincs igazi Isten-kapcsolata. Ezt aláírom.

rozsdafarku 2010.06.17. 10:11:58

@yenoee: Igen, egyre jobb, szebb a szöveg is, de a történet is gyönyörű.Különösen igaz ez a következőre, ahol talán lezárul egy fejezet és kezdődik egy másik.

Iovianus 2010.06.17. 10:30:47

@yenoee: Látom többünket sarkallt hozzászólásra ez az írás :)

Letíciának az első tisztasági fogadalma elleni vétkénél-a profnál- úgy gondoltam, egyszer mindenki botolhat, tanulhat belőle. Ez már nem az első volt, és súlyosabb is, és meg se bánta, hogy saját fogadalma ellen vétett. Ez a szerzetesi életút miatt baj, nem a nőiség miatt. Saját igaz lelkiismerete kell, hogy rábírja a távozásra a rendből, hacsak nem következik pálfordulás.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.17. 12:43:23

@yenoee: Jenőke drága, maga itt? :)

@Iovianus: ez még ugyanaz a vétek, csak folytatólagos :D

Csuri / Bariildi 2010.06.17. 17:41:12

Jééé, új kommentelők, akik minden jel szerint képben vannak, ergo már olvasók régebb óta.
A szöveg veretes, ritmusos, feszes továbbra is. Leti jól ír, ebben asszem megállapodhatunk....
Én nem tudom miért csodálkozik, hogy nincs lelkifurdalása??? Sztem elég régóta készül erre a dologra.
Ez a szerelem dolog, meg hogy akarat kérdése.
Lárifári.
Sztem Leti szerelmes mint a nagyágyú, de most vallja be??? Még magának sem meri. Tudja, h valami racionalitást meg kell őriznie....

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.17. 18:18:32

Én csak azt nem értem, hogy egy jó, khm, együttlét után a prof (azzal a rengeteg eszével) nem talált más témát, mint a saját családját (lányait)?!

Ez szerintem érzéketlenség. Hogy ne mondjak bunkóságot. Jó, hogy nem arról mesél, hogy a felesége milyen jó pörköltet tud főznmi és hogy amúgy milyen áldott jó asszony...

Az ellen nincs egy szavam sem, hogy közös megegyezés alapján dugtak egy jót (bocs, Leti, de én már csak ilyen vagyok...), de hogy a prof egy iránta szemmel láthatóan komoly érzelmeket tápláló csajjal a posztkoitális állapotában a családjáról beszélget...

Ez nekem durva.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.17. 18:45:53

@tiboru: Én inkább a bizalom jelének érzem, h beszél a családjáról.
@Csuri / Bariildi: Pedig a beleszeretést meg lehet fékezni. Persze az nem biztos, h Letinek sikerül. Legnagyobb esélye akkor lenne, ha egy másik pasi felé tolná el a prof iránti érzelmeit. Vagy azok egy részét. Sztem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.18. 15:16:17

@Gloria Mundi:

Hát nem tudom. Ha én megdöngetnék egy nálam kábé 20 évvel fiatalabb, egyedülálló, és irántam nyilvánvalóan gyöngéd érzelmeket tápláló csajszit, az utójáték során biztos nem a családomról beszélnék neki.

Ha meg én lennék a csaj helyében, el is zavarnám az ilyen partnert a [moderálva]-ba.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.18. 17:41:58

@tiboru: Lehet, h neked van igazad. De egy nő sokmindent képes elviselni attól, akit szeret. Vagy, legalább is attól, akihez nagyon vonzódik.
És, ha a nő nem egyedülálló, akkor rendben van, h a pasi a családjáról beszél?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.18. 18:52:27

@Gloria Mundi:

Egy partnerrel (netán gyerekkel) rendelkező nő nem annyira kiszolgáltatott - gondolom én.

A tárgyalt esetben a kapcsolat sok szempontból aszimmetrikus, ergo sportszerűtlen.
süti beállítások módosítása